Ahold: Στα ύψη οι μετοχές στο Αμστερνταμ

Μετά την είδηση του Reuters για την εξαγορά του U.S. Foodservice
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 11:25

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Royal Ahold NV, της ολλανδικής κατόχου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ, Stop & Shop, μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters, ότι η Bain Capital LLC, η Blackstone Group και η Wellspring Capital Management LLC, έκαναν προσφορά για την εξαγορά του σκέλους της Foodservice στις ΗΠΑ.

Οι αρχικές προσφορές κατατέθηκαν και η εταιρεία διανομής τροφίμων ενδέχεται να αξιολογείται έως 6 δισ. δολ., ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγές. Η JPMorgan Chase & Co. διαχειρίζεται τη δημοπρασία, συμπλήρωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η Clayton Dubilier & Rice Inc. και η Kohlberg Kravis Roberts & Co., έκαναν επίσης προσφορές, σύμφωνα με το Reuters. Οι μετοχές της Ahold σημείωσαν άνοδο έως 3,7% στο Αμστερνταμ.

Η U.S. Foodservice συγκαταλέγεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που η Ahold έθεσε προς πώληση τον Νοέμβριο του 2006 μετά από την εφαρμογή ετήσιου σχεδίου μείωσης του κόστους και αύξησης της ρευστότητας. Οικονομικό σκάνδαλο στην εταιρεία διανομής τροφίμων, που παράγει το 42% των εσόδων της εταιρείας που εδρεύει στο Αμστερνταμ, έφερε την εταιρεία κοντά στη χρεοκοπία το 2003.

Οι μετοχές της Ahold αναρριχήθηκαν έως 28 σεντς, φθάνοντας στα 7,95 ευρώ η μία και ήταν 1,8% υψηλότερα στα 7,81 ευρώ η μία στις 9:41 π.μ., τοπική ώρα, στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Πέρυσι, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 12%.

Ο εκπρόσωπος της Ahold, Walter Samuels, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε τηλεφωνική κλήση για να σχολιάσει το θέμα. Τηλεφωνικές κλήσεις στην JPMorgan, την Blackstone και την Bain, επίσης δεν βρήκαν άμεση ανταπόκριση.

Η απόφαση να πουληθεί το U.S. Foodservice ήταν αποτέλεσμα των αιτημάτων των επενδυτών Centaurus Capital Ltd. and Paulson & Co. τον Αύγουστο του 2006 προς την Ahold να εγκαταλείψει όλα τα καταστήματα στις ΗΠΑ, των οποίων η κερδοφορία μειώθηκε από τον μεγάλο ανταγωνισμό των Wal-Mart Stores Inc. και Kroger Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα