Swisscom: Προσφορά 3,7 δισ. ευρώ για την ιταλική FastWeb

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 09:32

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας της Ιταλίας, FastWeb SpA, προς 3,7 δισ. ευρώ (4,9 δισ. δολ.) σε μετρητά, με στόχο την αύξηση κατά ένα εκατ. του αριθμού των πελατών πρόσβασης στο Internet, έκανε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ελβετίας, Swisscom AG.

Η Swisscom προσέφερε 47 ευρώ για κάθε μία μετοχή της FastWeb, 12% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της στις 9 Μαρτίου στα 42,02 ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της FastWeb θα ανασταλεί σήμερα στο Μιλάνο, πριν τη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για να συζητήσουν το θέμα.

Η εξαγορά, θα είναι η μεγαλύτερη για την κρατική Swisscom από τότε που η κυβέρνηση της Ελβετίας εμπόδισε το πρώην μονοπώλιο να αγοράσει εταιρείες τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό το 2005.

Η Swisscom εμφάνισε για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα μείωση των κερδών της και τον Αύγουστο του 2006, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της, καθώς οι ανταγωνίστριές της χρησιμοποιούν τη μείωση των τιμών για να κερδίσουν καταναλωτές. Το σκέλος σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας χάνει μερίδιο αγοράς στην αγορά των 7,4 εκατ. ανθρώπων από τότε που το κράτος άνοιξε την αγορά στον ανταγωνισμό το 1988.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα