Η Κύπρος ετοιμάζεται για ένταξη στην ευρωζώνη

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 14:50
UPD:16:49

Στην Κυπριακή Βουλή θα κατατεθούν στις 15 Μαρτίου τα σχετικά νομοσχέδια για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη του ευρώ. Ολα τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα τα ψηφίσουν, εκτός από το ΑΚΕΛ που πιστεύει ότι πρέπει να αναβληθεί η ένταξη. Νέος προβληματισμός όμως, εμφανίστηκε και από το κόμμα του «Δημοκρατικού Συναγερμού» που θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση, από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την θέση του ΑΚΕΛ ότι η ένταξη στην ευρωζώνη μπορεί να αναβληθεί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι «δεν είναι η ένταξη φυσαρμόνικα που επιλέγουμε εμείς ποιο χρόνο θα ενταχθούμε ή όχι. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι τώρα οι δείκτες της οικονομίας και όλες οι άλλες συνθήκες είναι κατάλληλες για να ενταχθούμε» και συμπλήρωσε «ο κόσμος έχει υποστεί όλες τις θυσίες που έπρεπε για να είμαστε οικονομικά σε θέση να ενταχθούμε και δεν νομίζω ότι πρέπει να αναβληθεί ακόμα και αν ήταν δυνατό».

Εν τω μεταξύ, με το σλόγκαν «Συναλλαγή με ευρώ. Είναι στο χέρι σου» αρχίζει ήδη η εκστρατεία της κυπριακής κυβέρνησης να ενημερώσει τους Κυπρίους για το ευρώ, για τις αλλαγές και τα οφέλη που θα προκύψουν, ώστε η οικονομία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη, από την 1η Ιανουαρίου 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα