Εκκληση εμπόρων για εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 15:13

Εκκληση για την εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία απηύθηνε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Δ. Αρμενάκης σε συνέντευξη Τύπου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου.

Οπως είπε ο κ. Αρμενάκης, ο τζίρος των καταστημάτων στο κέντρο έχει μειωθεί μέχρι και 92% εξαιτίας των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων και το ίδιο συμβαίνει και στον τζίρο καταστημάτων σε περιοχές όπως η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Κηφισίας και η Πειραιώς, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα έχει αρχίσει να δημιουργείται και στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αρμενάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, είπε ότι «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Ούτε καν συζήτηση δεν γίνεται, εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων ακόμα μια Κυριακή πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και μια Κυριακή πριν από την Κυριακή του Πάσχα. Αντίθετα, γίνεται διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία και τα κατά τόπους σωματεία και συλλόγους για τις δυνατότητες ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας και της αύξησης του τζίρου των καταστημάτων».

Ο κ. Αρμενάκης, σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα για την ανάπτυξη της φιλοσοφίας της απασχόλησης στο εμπόριο προκειμένου οι αυτοαπασχολούμενοι να γίνουν εργοδότες, ενώ ετοιμάζονται και νέα προγράμματα ενίσχυσης του κλάδου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Καταναλωτή, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσουν τριήμερο ειδικών τιμών από 14 μέχρι και 16 Μαρτίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα