Βουλή - Ενταξη των ρυθμίσεων για τους αστυνομικούς στο σχ/ν του ΥΠ.ΟΙΟ

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2007 16:22

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί στη Βουλή (Εισοδηματική Πολιτική Έτους 2007- Φορολογικές κ.ά. διατάξεις), περιελήφθησαν και οι ρυθμίσεις που αφορούν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης:

1. Το επίδομα επικινδυνότητας (ή αλλιώς «ειδικών συνθηκών») παρέχεται (σταδιακά) σε όλους τους ένστολους, όπως είχε εξειδικευθεί η απαίτηση, 8% επί του εκάστοτε μισθού του ανθυπολοχαγού, σε σταθερή και πάγια αναγωγή-βάση.

2. Η αύξηση του μηνιαίου επιδόματος Ειδικών Συνθηκών κατά 20 ευρώ καταβάλλεται σε όσους υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

3. Περιλαμβάνεται η κατασφάλιση του εισπραττόμενου υπέρ της Ελληνικής Αστυνομίας ποσού, (10%) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τις αθλητικές συναντήσεις (περιλαμβανομένου και του ποσού των εισπραχθέντων 3,5 εκατ. ευρώ).

4. Καταβάλλεται το αντιμίσθιο ύψους 100 ευρώ για τους αστυνομικούς συνοροφύλακες, ειδικούς φρουρούς, που μετατάσσονται συνεπεία τραυματισμού εν υπηρεσία, στην κατάσταση της υπηρεσίας Γραφείου.

5. Αποκαθίστανται τρεις συνδικαλιστές, που απετάχθησαν το 1985 για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το υπουργείο, στο στάδιο της τελικής ρυθμίσεως με άλλα νομοθετήματα βρίσκεται σειρά θεμάτων όπως :

- Η ευχέρεια αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας. (Το χωρίς ασφαλιστικές εισφορές αίτημα είναι εκτός Ευρωπαϊκού και Εθνικού Νομικού Πλαισίου).

- Η αύξηση των ωρών νυχτερινής απασχόλησης του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 9.000.000 σε 11.250.000 ευρώ.

- Η λεγόμενη «ομογενοποίηση» (ενσωμάτωση) που προχωρεί. Οπως αναφέρεται, ολοκληρώνεται το Σχέδιο Νόμου που θα προωθηθεί προς ψήφιση και μένει η δημοσιονομική κάλυψή του.

- Η άμεση πρόσληψη, εντός τριμήνου, 2.000 Ειδικών Φρουρών προκειμένου να ανακουφισθεί το αστυνομικό έργο και να επιτευχθεί μια εξισορρόπηση μεταξύ εξερχομένων και εισερχομένων, που δεν επιτυγχάνεται με τον βραδύ ρυθμό της εισαγωγής με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την συνακόλουθη τριετή εκπαίδευση.

- Η αύξηση των 140 ευρώ επί του βασικού μισθού που προωθείται μέσω του ΥΠ.ΕΘ.Α.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα