Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο 0,4% ο DAX

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 11:45
UPD:11:46
REUTERS/STAFF

Οι ευρωπαϊκές μετοχές οδεύουν προς άνοδο σε εβδομαδιαία βάση σήμερα καθώς η είδηση ότι η Βρετανία εξετάζει χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προσέφεραν στήριξη στις μετοχές των αεροπορικών εταιριών και των ξενοδοχειακών ομίλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,52%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ διαπραγματεύεται στο +0,4% και 15.719 μονάδες. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,31%. Άνοδο 0,84% σημειώνει ο γαλλικός CAC. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ο δείκτης FTSE MIB κινείται στο +0,6% και τις 26.120 μονάδες

Αφού έκλεισε με άνοδο 3,4% χθες, ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής ενισχύθηκε κατά 1,0%.

Οι μετοχές των Wizz Air, IAG --της ιδιοκτήτριας της British Airways-- και InterContinental Hotels σημείωσαν άνοδο μεταξύ 1,2% και 4,0% καθώς η Βρετανία εξετάζει χαλάρωση των κανόνων για την COVID-19 στην Αγγλία αναφορικά με τα διεθνή ταξίδια.

Οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες αντέδρασαν στα πιο ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που μετριάζουν τις προσδοκίες για επικείμενη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων από την Federal Reserve και αδύναμα στοιχεία λιανικών πωλήσεων από την Κίνα, κάτι που υποδηλώνει επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα