Nikko Cordial: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά τη διατήρηση της εταιρείας στη λίστα του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 10:34

ΣΤΑ ΥΨΗ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Nikko Cordial Corp. καθώς το Χρηματιστήριο του Τόκυο επέτρεψε τη παραμονή της εταιρείας στη λίστα των εισηγμένων εταιρειών, αυξάνοντας τις εικοτολογίες ότι η Citigroup Inc. θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά των 10,8 δισ. δολ. για την εξαγορά της.

Η Citigroup στις 6 Μαρτίου προσέφερε 1.350 γιέν (11,48 δολ.) για κάθε μία μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, καθώς η Nikko αντιμετώπισε τη διαγραφή της από το Χρηματιστήριο, εξ αιτίας οικονομικού σκανδάλου. Οι μετοχές της Nikko σημείωσαν άνοδο 86 γιέν, ποσοστό 6,1%, φθάνοντας στα 1.490 γιέν η μία το Τόκυο, 10% υψηλότερα από την προσφορά της Citigroup και μεγαλύτερη της ποσοστιαίας ανόδου του MSCI World Index.

Η απόφαση του Χρηματιστηρίου σημαίνει ότι οι επενδυτές στην Ιαπωνία που μπορούν να έχουν στην κυριότητά τους διαπραγματεύσιμες μετοχές δεν θα αναγκαστούν να πουλήσουν. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τους περισσότερους να ζητήσουν υψηλότερη τιμή, μετά την απόρριψη της προσφοράς για εξαγορά από τους τέσσερις μεγαλύτερους μετόχους της Nikko, που την χαρακτήρισαν πολύ χαμηλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα