Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τον ταξιδιωτικό κλάδο

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 11:54
UPD:12:00
REUTERS/STAFF

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η ανάκαμψη στις μετοχές των εταιρειών ταξιδίων και η ενίσχυση της Wall Street χθες βράδυ βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που παρέσυραν πτωτικά τις μετοχές των μεταλλευτικών ομίλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, στο οποίο έκλεισε χθες. Στην Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,58% στις 15.708 μονάδες. Ο γαλλικός CAC διαπραγματεύεται στο +0,8%. Ο FTSE του Μιλάνου σημειώνει άνοδο 0,48%. Κέρδη 1,1% καταγράφει ο FTSE MIB.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής ενισχύθηκαν κατά 1,6% ενώ των αυτοκινητοβιομηχανιών κατά 1,2%.

Απώλειες 12% καταγράφει η μετοχή της Continental.

Οι μετοχές των εξορυκτικών εταιριών, όπως των Rio Tinto, Anglo American και BHP Group, ήταν μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς οι τιμές των μετάλλων μειώθηκαν αφού η Κίνα επανέλαβε τα σχέδιά της να διαθέσει περισσότερα μέταλλα από τα αποθέματά της.

Τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν σήμερα, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση από τον Dow Jones να αναμένουν συνολικά 320.000 Αμερικανοί να καταθέσουν αίτηση την εβδομάδα που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα