GDF: Χαμηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο της χρήσης

Καθώς ο ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη, έβλαψε τη ζήτηση
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 10:57

ΜΕΙΩΣΗ 0,3%, αποτέλεσμα του ήπιου χειμώνα στην Ευρώπη που μείωσε τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της Gaz de France SA, ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου δικτύου φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι και σχεδιάζει να συγχωνευθεί με την εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας και ύδρευσης, Suez SA, μειώθηκαν στα 591 εκατ. ευρώ (778,1 εκατ. δολ.) από 593 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg από τα αποτελέσματα του συνόλου της χρήσης που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

«Εάν ο ζεστός καιρός συνεχιστεί και τον Μάρτιο, θα έχουμε ένα χειμώνα που δεν είδαμε τα τελευταία 100 χρόνια», ανέφερε ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας, Stephane Brimont, σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας: «Αυτό δεν μας ευνοεί και θα έχει επίδραση χιονοστιβάδας στις τιμές».

Οι μετοχές της GDF υποχώρησαν 34 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 33,53 ευρώ η μία στις 9:23 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα. Φέτος έχουν υποχωρήσει συνολικά 3,6%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 33,1 δισ. ευρώ.

Η GDF είπε ότι τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο του 2006 αυξήθηκαν στα 2,3 δισ. ευρώ από 1,78 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Κατά μέσον όρο 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 2,31 δισ. ευρώ. Η GDF αύξησε το μέρισμά της 62%, στο 1,10 ευρώ ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα