HMV: Χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη, προς μείωση του κόστους

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 11:07

ΕΚΤΟΣ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών θα διαμορφωθούν τα κέρδη της HMV Group Plc, ιδιοκτήτριας της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων μουσικής και DVD της Βρετανίας. Η εταιρεία σχεδιάζει να περιορίσει το κόστος της κατά 40 εκατ. λίρες στερλίνες ετησίως (77,1 εκατ. δολ.) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, μειώθηκαν 3% τις εννέα εβδομάδες που έληξαν στις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που έχει επίσης στην κυριότητά της τα βιβλιοπωλεία Waterstone. Η εταιρεία λιανικής είπε ότι η μείωση του κόστους θα προέλθει από το κλείσιμο καταστημάτων σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση των δικτύων διανομής.

Η HMV είπε ότι τα καταστήματα μουσικής θα αρχίσουν να πουλούν νέα γκάμα φορητών συσκευών μουσικής από την Apple Inc. και τη Sony Corp. Επίσης η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει νέα μορφή καταστημάτων, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, αλλά και τη δημιουργία δικτύου στο Web site για τους λάτρεις της μουσικής. Η ζημία που ανακοίνωσε η εταιρεία το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τον Ιανουάριο, ήταν η μεγαλύτερη από την πώληση μετοχών της το 2002, μετά τη μείωση των τιμών για να ανταγωνιστεί με τις εταιρείες λιανικής του Internet και τα σούπερ μάρκετ.

Οι μετοχές της HMV υποχώρησαν 19,5 πένες, ποσοστό 13%, φθάνοντας στις 133,25 πένες η μία στις 8:07 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 6,3% μετά την πτώση τους κάθε ένα από τα δύο τελευταία χρόνια. Η εταιρεία, η οποία πέρυσι αγόρασε της Ottakar's Plc για να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά βιβλίων, έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 615 εκατ. λιρών Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα