Euronext: 29% υψηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Από τη διαπραγμάτευση παραγώγων
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 12:42

ΑΥΞΗΣΗ 29% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη του Euronext NV, σύντομα σκέλους της NYSE Group Inc., αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης παραγώγων και μετοχών σε επίπεδα ρεκόρ.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 90,7 εκατ. ευρώ (119,4 εκατ. δολ) ή 0,81 ευρώ ανά μετοχή από 70,4 εκατ. ευρώ ή 0,63 ευρώ ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Euronext. Το Euronext είπε επίσης σήμερα ότι πούλησε 26 εκατ. μετοχές, της LCH.Clearnet Group Ltd., μειώνοντας το μερίδιό του στο 5% και περιορίζοντας τη συμμετοχή στα κέρδη.

Το Euronext, με έδρα το Παρίσι, το δεύτερο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο Αξιών της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, συμφώνησε πέρυσι να εξαγοραστεί από το NYSE προς περίπου 14 δισ. δολάρια. Τα δύο Χρηματιστήρια σχεδιάζουν να συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους τον Απρίλιο, δημιουργώντας το πρώτο υπερατλαντικό Χρηματιστήριο.

Οι μετοχές του Euronext υποχώρησαν 0,5%, φθάνοντας στα 83,18 ευρώ η μία στις 10:20 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή του αξία να ανέρχεται σε 9,4 δισ. ευρώ. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 6,3%.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη του Euronext το 2006, αυξήθηκαν 29% φθάνοντας στα 456,6 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου του κόστους των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η νέα εταιρεία θα συνδέει το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης με τα Χρηματιστήρια της Λισσαβόνας, των Βρυξελλών, του Αμστερνταμ, και η NYSE Group θα έχει επίσης τον έλεγχο της αγοράς ηλεκτρονικών συναλλαγών, Euronext.Liffe.

Για το σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη του Euronext αυξήθηκαν 51% στα 361,8 εκατ. ευρώ. Αυτά περιελάμβαναν και τα έκτακτα κέρδη 15,5 εκατ. ευρώ, που σχετίζοντο με την πώληση σκέλους στη Euroclear SA.

To NYSE Euronext θα έχει εταιρείες με συνολική χρηματιστηριακή αξία 25,8 τρισ. δολ., συμπεριλαμβανομένης της General Electric Co. και της Total SA. Η πιο κοντινή ανταγωνίστρια αγορά σε αυτό θα είναι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange Plc) που έχει εισηγμένες εταιρείες με συνολική χρηματιστηριακή αξία 9,2 τρισ. δολαρίων.

Το NYSE άρχισε να βελτιώνει την προσφορά του για τις μετοχές του Euronext στις 15 Φεβρουαρίου. Σήμερα προβλέπει ότι οι περισσότεροι επενδυτές θα επιλέξουν να λάβει 0,98 μετοχές του NYSE Euronext και 21,32 ευρώ σε μετρητά, για κάθε μία μετοχή του Euronext που κατέχουν. Η προσφορά διαρκεί έως τις 21 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα