ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2001 15:04
UPD:16:20

ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.

Από την Εθνική Ακινήτων Α.Ε. ανακοινώθηκε ότι, σε εκτέλεση αποφάσεως της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 13/12/2000 ‘Περί αποκτήσεως ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου’ ολοκληρώθηκε στο χρονικό διάστημα από 27/12/2000 έως 9/2/2001, η αγορά μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 4,58% του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την από 14/12/2000 απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας που δημοσιεύθηκε στον Τύπο στις 16/12/2000. Υπενθυμίζεται ότι από 19/2/2001, αρχίζει, όπως έχει ανακοινωθεί, με βάση την από 7/2/2001 απόφαση του Δ.Σ., που δημοσιεύθηκε στον Τύπο στις 9/2/2001 η αγορά μέσω Χ.Α.Α. μέχρι 5.000.000 ιδίων μετοχών με τιμή μονάδος μέχρι 2.500 δρχ. ή 7,32 ΕΥΡΩ ανά μετοχή και για το διάστημα έως 13/6/2002.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ που αναφέρεται στην εξαγορά της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ από την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε., η εταιρία μας διαψεύδει κάθε δημοσίευμα. Η εταιρία μας κατά πάγια τακτική, για σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της, ενημερώνει έγκαιρα πρώτα τις Χρηματιστηριακές Αρχές και μετά το Επενδυτικό Κοινό.»

ΕΣΚΙΜΟ Α.Ε.

Η εταιρία MERIT ΑΧΕΠΕΥ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι την 19/2/2001 διεκπεραιώθηκε μέσω της εταιρίας MERIT ΑΧΕΠΕΥ προσυμφωνημένη χρηματιστηριακή συναλλαγή (τύπου πακέτο) μεταξύ των πελατών της Β. ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. πωλητής και F.G. EUROPE Α.Ε. αγοραστής. Η προσυμφωνημένη χρηματιστηριακή συναλλαγή που αφορά μετοχές 2.194.430 ΕΣΚΙΜΟ (Κ) (15,04 του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας) διενεργήθηκε στην τιμή των 1.48 EURO (έκαστη μετοχή) και ανήλθε στην συνολική αξία των 3.247.756 EURO. Η κατά τα άνω συναλλαγή δεν σχετίζεται με επενδυτικές προθέσεις τρίτων προσώπων που ενεργούν συντονισμένα με τον πωλητή Β. ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Η παρούσα ανακοίνωση, γίνεται με βάση την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αριθμό 5/204/14.11.2000 άρθρο 10 παρ. 1.

SATO Α.Ε.

Η εταιρία SATO Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι απέκτησε με χρηματιστηριακή συναλλαγή επιπλέον ποσοστό 5,34% στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Δανικής εταιρίας DENKA HOLDINGS S/A που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κοπενχάγης. Κατόπιν της αποκτήσεως αυτής, το ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας SATO Α.Ε. στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της DENKA HOLDINGS ανέρχεται σε ποσοστό 31,73%.

INFORMER Α.Ε.

Η εταιρία INFORMER Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η INFORMER Α.Ε., κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, έχει υπογράψει σύμβαση με την Γενική Δ/νση EUROSTAT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών πιστοποίησης (Validation and Acceptance) νέων εκδόσεων της εφαρμογής STADIUM. Η διάρκεια του έργου είναι 3 έτη. Η εφαρμογή STADIUM αναπτύσσεται και βελτιώνεται (new developments/ enhancements) με βάση τριετές πρόγραμμα που έχει καθορίσει η EUROSTAT, και με σκοπό την έκδοση δύο νέων versions του STADIUM κάθε χρόνο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜYΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε, δια μέσου των δύο νέων συμμετοχικών Ανωνύμων Εταιρειών (holding), τις οποίες δημιούργησε με στόχο την είσοδό του στον Τομέα της Ενέργειας, κατέθεσε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), συνολικά 14 αιτήσεις για την δημιουργία ισάριθμων θερμικών, αιολικών, υδροηλεκτρικών σταθμών και σταθμών συνδυασμένης παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας (συμπαραγωγή). Το συνολικό ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 133,5 δισεκατομμύρια δραχμές, περίπου. Συγκεκριμένα, 1. Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε κατέθεσε στην ΡΑΕ αίτηση για την χορήγηση άδειας παραγωγής για τις εξής μονάδες: α) Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, συνδυασμένου κύκλου, με καύση φυσικού αερίου, ισχύος 237 MW. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στην Α’ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Θα αποτελείται από δύο θερμοηλεκτρικές μονάδες συνδυασμένου κύκλου καθαρής ισχύος 118,5 MW εκάστη. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 46 δισεκατομμύρια δραχμές, περίπου. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΠΑ έχει εγγυηθεί την τροφοδότηση του σταθμού με φυσικό αέριο, για την λειτουργία του. β) Μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό, ισχύος 3 MW, στον ποταμό Μελισσουργιώτικο, στον Νομό Αρτας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 δισεκατομμύρια δραχμές. Επίσης, δια μέσου της εταιρείας ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ, στην οποία η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε μετέχει με ποσοστό 40 %, κατέθεσε στην ΡΑΕ αίτηση για την αδειοδότηση σταθμού συμπαραγωγής και τηλεθέρμανσης, ισχύος 16,5 ΜW ηλεκτρικής και 91,5 MW θερμικής ενέργειας, στην πόλη των Σερρών. Το κύριο καύσιμο του σταθμού θα είναι το φυσικό αέριο. Το ύψος της επένδυσης υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια δραχμές. Σημειώνεται ότι στην ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε μετέχουν επίσης, η Δανική εταιρεία ηλεκτρισμού ΕLSAM και η ΙΤΑ Α.Ε. 2. Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. κατέθεσε στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αιτήσεις για την δημιουργία 10 αιολικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, στην ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα. Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν εξ ονόματος ισάριθμων θυγατρικών επιχειρήσεων της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε, οι οποίες θα αποτελέσουν τους φορείς υλοποίησης και εκμετάλλευσης των έργων. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων για την δημιουργία των 10 αιολικών σταθμών υπερβαίνει τα 56 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ η συνολική ισχύς τους υπερβαίνει τα 146 ΜW. Επίσης η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε συμμετέχει με ποσοστό 45 % στην εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε, η οποία υπέβαλε στην ΡΑΕ αίτηση, για την δημιουργία αντλησιοταμιευτικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Ηράκλειο Κρήτης, συνολικής ισχύος 39,7 ΜW. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια δραχμές. Στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε μετέχουν επίσης, η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε, η ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΤΕ και η ΙΤΑ Α.Ε, μία από τις παλαιότερες ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της αιολικής ενέργειας.»

ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. - CARDICO

Η εταιρία ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. – CARDICO αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 18/2/2001, σελίδα 34, στο οποίο αναφέρεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας προέβησαν από τις 9 έως 31 Ιανουαρίου 2001 σε αγορές ιδίων μετοχών, συνολικά τεμάχια 3.980, ενώ είχαν προαναγγείλει επαναγορά 50.000 μετοχών από τον κάθε ένα, διευκρινίζει ότι:

α) Τις ως άνω μετοχές οι βασικοί μέτοχοι τις αγόρασαν μέσω της Ελληνικής Χρηματιστηριακής.

β) Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι ανωτέρω βασικοί μέτοχοι προέβησαν σε αγορά μετοχών της εταιρίας μέσω της Alpha Χρηματιστηριακής, συνολικά τεμάχια 83.740.

ΕΣΚΙΜΟ Α.Ε.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι υπάγεται στην κατηγορία του άρθρου 10 παρ. 1 της Απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθόσον είναι κύριος προνομιούχων μετοχών της εταιρίας ΕΣΚΙΜΟ Α.Ε., που είναι εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.Α., που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των προνομιούχων μετοχών της εταιρίας αυτής. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 παρ. 1 της ως άνω Απόφασης, γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προχωρήσει σε συναλλαγές επί 680.000 προνομιούχων μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 33,5% του συνόλου των προνομιούχων μετοχών της εταιρίας αυτής, σε χρονικό διάστημα ενός μηνός από της παρούσης αναγγελίας, μέσω της EFG EUROBANK Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.ΕΥ. Οι συναλλαγές αυτές σχετίζονται με τις επενδυτικές προθέσεις άλλων προσώπων, που θα αγοράσουν τις μετοχές αυτές με χειροκίνητη συναλλαγή με πακέτο.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε., κος Κωνσταντίνος Κούτλας του Αθανασίου, με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι στις 16/2/2001 εκχώρησε 156.850 μετοχές της εταιρίας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. συνολικής αξίας 117.416.351 δρχ. το οποίο αντιστοιχεί στο 0,388% του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρίας, ο οποίος ανέρχεται σε 40.326.000 μετοχές. Οι ανωτέρω συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσω των EUROTRUST AXE, ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕ και ΑΧΟΝ ΑΧΕ.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Συγκεντρωτική Κατάσταση Πράξεων Σταθεροποίησης της Μετοχής της ΑΤΕ από 8/2 – 18/2/2001

Σχετικά με το παραπάνω θέμα και σύμφωνα με τον Κανονισμό Αναδόχων, η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι στο διάστημα από 8/2 έως 18/2/2001 η Εμπορική Τράπεζα ως Γενικός Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος ενεργούσα σταθεροποίηση επί της τιμής της μετοχής της Αγροτικής Τράπεζας, πραγματοποίησε σύνολο αγορών μετοχών 535.350. Κατόπιν αυτού το σύνολο των αγορασθεισών μετοχών από 19/1/2001 μέχρι 18/2/2001 (χρονική περίοδος σταθεροποίησης ενός ημερολογιακού μήνα) είναι 3.000.000 μετοχές, που αντιστοιχεί στον αριθμό των μετοχών που είχαν οριστεί για Σταθεροποιητικές Πράξεις σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΤΟΚ



Σχολιασμένα