Ρέι Ντάλιο: Αν το bitcoin κυριαρχήσει, οι ρυθμιστικές αρχές θα το «σκοτώσουν»

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 17:48
UPD:17:52
REUTERS/DADO RUVIC

Ο μεγαλοεπενδυτής Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, της Bridgewater Associates, πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα αναλάμβαναν τελικά τον έλεγχο του bitcoin εάν το κρυπτονόμισμα κυριαρχήσει

«Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας αν είναι πραγματικά επιτυχημένο, θα το σκοτώσουν. Και νομίζω ότι θα το σκοτώσουν γιατί έχουν τρόπους να το κάνουν», δήλωσε ο Ντάλιο στο CNBC στο συνέδριο SALT στη Νέα Υόρκη.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εντείνει την εποπτεία της στον ασταθή χώρο κρυπτονομισμάτων καθώς οι κινήσεις στις κερδοσκοπικές αγορές συνέχισαν να τραβούν την προσοχή. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γκάρι Γκένσλερ δήλωσε την Τρίτη ότι η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Wall Street εργάζεται υπερωρίες για να δημιουργήσει μια σειρά κανόνων για την προστασία των επενδυτών μέσω της καλύτερης ρύθμισης των χιλιάδων νέων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και νομισμάτων.

Παρά τις σοβαρές περιόδους αστάθειας, το bitcoin ήταν αρκετά επιτυχημένο μέχρι πρόσφατα. Το κρυπτονόμισμα έχει τετραπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες και ήταν τελευταία περίπου 47.500 δολάρια. Ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια νωρίτερα φέτος.

«Το Ελ Σαλβαδόρ το αναλαμβάνει ενώ Ινδία και Κίνα το ξεφορτώνονται. Και έχετε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μιλούν για τον τρόπο ρύθμισης και ελέγχου του», είπε ο Ντάλιο.

Τον Ιούνιο, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Εν τω μεταξύ, η Ινδία αναμένεται να προτείνει νόμο που θα απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα. Η Κίνα άρχισε να σπάει τις αγορές κρυπτογράφησης, δίνοντας εντολή στους ανθρακωρύχους να κλείσουν τις δραστηριότητές τους.

Ο Ντάλιο είπε ότι το bitcoin δεν έχει εγγενή αξία, πράγμα που σημαίνει ότι το περιουσιακό στοιχείο στερείται θεμελιώδους και αντικειμενικής αξίας.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα σε μια ιστορική προοπτική που δεν είχαν εγγενή αξία και είχαν αντιληπτή αξία.», είπε ο Ντάλιο.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε ότι το bitcoin αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση.

«Νομίζω ότι αξίζει να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις σε μετρητά και όλες οι εναλλακτικές λύσεις για τα άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Το Bitcoin είναι μια πιθανότητα. Έχω ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε bitcoin », δήλωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα