Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 16:33

Με απώλειες άνοιξαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς η αναιμική αύξηση των λιανικών πωλήσεων το Φεβρουάριο επηρεάζει αρνητικά την επενδυτική ψυχολογία.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί ο αυξανόμενος αριθμός των επισφαλών δανείων, που οδήγησε σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι αρχές του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αποφάσισαν σήμερα την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της New Century Financial, του αμερικανικού πιστωτικού ομίλου, ο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να δέχεται νέα δάνεια, ενώ αναλυτές προειδοποιούν ότι η εταιρεία μπορεί να τεθεί σύντομα υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

Από την αρχή του έτους η μετοχή της New Century Financial έχει χάσει πάνω από το 90% της αξίας της.

Τέλος, θετικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανακοίνωσε αύξηση κερδών μεγαλύτερη απ΄ό,τι αναμενόταν για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.255,57 μονάδες (-0,51%), ο Nasdaq στις 2.390,91 μονάδες (-0,47%) και ο S&P 500 στις 1.400,32 μονάδες (-0,45%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα