Πρώτη προκήρυξη ΣΔΙΤ

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007 17:02

Ξεκίνησε η διάθεση στους ενδιαφερόμενους φορείς της προκήρυξης της Α’ φάσης του κλειστού διαγωνισμού για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ, με Αναθέτουσα Αρχή την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (ΚΕΔ).

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση των εγκαταστάσεων επτά νέων κτιρίων του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα στεγάσουν έξι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και έναν Πυροσβεστικό Σταθμό.

Τα νέα κτίρια θα κατασκευασθούν στην Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, τη Λευκάδα, τα Γιαννιτσά, το Μεσολόγγι, τους Γαργαλιάνους και τη Θεσσαλονίκη και η συνολική επιφάνειά τους θα ανέρχεται σε περίπου 9.770 τ.μ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμπραξη εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Πυροσβεστικού Σώματος και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ενδεικτικά στο ποσό των 31.500.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και πλέον του κόστους βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο εκτιμάται σε 20% του προϋπολογισμού. Το ποσό που θα καταβληθεί στον Ιδιωτικό Φορέα, ο οποίος θα επιλεγεί, θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα αναλάβει: (α) τη μελέτη και κατασκευή του έργου, (β) τη χρηματοδότηση του έργου, (γ) την ασφάλιση των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, (δ) τη μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και (ε) την τεχνική διαχείριση (καθαρισμό, λειτουργία, συντήρηση, βαριά συντήρηση) των εγκαταστάσεων των κτιριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου τους. Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης, στον οποίο θα ανατεθεί η σύμβαση, πρέπει να συστήσει Ανώνυμη Εταιρία Ειδικού Σκοπού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 3389/2005 περί ΣΔΙΤ.

Η περιληπτική προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.sdit.mnec.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα