Λονδίνο: Το προσωπικό του Σίτι επιστρέφει στα γραφεία

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 14:02
UPD:14:05
REUTERS/Henry Nicholls

Οι περισσότεροι επέστρεψαν στα γραφεία τους στο Σίτι του Λονδίνου. Μάλιστα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων που επιστρέφει στο γραφείο συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Google η οποία παρακολουθεί τις τοποθεσίες των χρηστών της, στην περιοχή την Πέμπτη επέστρεψε στο γραφείο του περισσότερο από το μισό προσωπικό.

Η επιστροφή των εργαζομένων τόνωσε την οικονομία της περιοχής, με μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια την περασμένη εβδομάδα να φαίνονται πιο γεμάτα από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά.

Η μεγαλύτερη οικονομική περιοχή του Λονδίνου άδειασε τον Μάρτιο του περασμένου έτους καθώς εξαπλώθηκε ο Covid-19. Οι περισσότεροι από τους 540.000 εργαζόμενους του Σίτι υποχρεώθηκαν να εργαστούν από το σπίτι.

Ωστόσο, ο αριθμός των εργαζομένων που επιστρέφουν στο Σίτι του Λονδίνου εξακολουθεί να υστερεί συγκριτικά με άλλες περιοχές, όπως δείχνουν τα δεδομένα.

Οι εργαζόμενοι που εισέρχονται στα γραφεία σε μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο 90% των επιπέδων προ-Covid από 58% μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Metrikus.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα