Legal & General: Χαμηλότερα τα περιθώρια κέρδους

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 11:46

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ περιθώρια κέρδους θα εμφανίσει κατά πάσα πιθανότητα η Legal & General Group Plc, η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία με 450 δισ. δολ. υπό διαχείριση, μετά τον διπλασιασμό των κερδών της το δεύτερο εξάμηνο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,31 δισ. λίρες (2,52 δισ. δολ.) ή 20,02 πένες ανά μετοχή, από 578 εκατ. λίρες ή 8,57 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, βάσει των σημερινών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η Legal & General, που εισπράττει πλέον του 85% των κερδών της από τις ασφάλειες και τα συνταξιοδοτικά της προγράμματα στη Βρετανία, αγόρασε τον μήνα που πέρασε, σκέλος της Nationwide Building Society και σχεδιάζει να πουλήσει συμβόλαια μέσω των 860 καταστημάτων της δανείστριας. Η ασφαλιστική εταιρεία ενδέχεται να έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό και μικρότερα περιθώρια κέρδους το 2007.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 3,1% φθάνοντας στις 149 πένες η μία στις 8:05 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 9,7 δισ. λίρες στερλίνες. Το 2006 σημείωσαν άνοδο 26%, έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά από τις μετοχές της St James's Place Plc μεταξύ των οκτώ μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον FTSE All-Share Life Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα