Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τρία επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης

Από τη Νομαρχία Πειραιά
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 21:44

Το Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών της Νομαρχίας Πειραιά προσκαλεί κάθε υποψήφιο επιχειρηματία, να υποβάλλει την αίτησή του για δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ, τα οποία αφορούν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στους νέους επιστήμονες καθώς και ένα επιχορηγούμενο πρόγραμμα από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας - ΕΟMΜΕΧ για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των RΟΜ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται τόσο από τους αρμόδιους φορείς, όσο και από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΥΕ Νομαρχίας Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 12, Πειραιάς, 2ος όροφος. Ώρες λειτουργίας 9:00 με 14:00 - τηλ: 210 4119252 και 210 4119514).

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού χρηματοδοτεί το «Πρόγραμμα επιδότησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ) από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού» (Δράση 2.3) για τη δημιουργία ατομικών και εταιρικών επιχειρήσεων (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Συνεταιρισμοί, Κοινοπραξίες), με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η διάρκεια της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία (ΝΕΕ), που εντάσσεται στο πρόγραμμα, είναι δώδεκα μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης του ΟΑΕΔ. Οι αποδέκτες του προγράμματος αυτού είναι συνολικά 2.000 άτομα, ηλικίας 18 έως 64 ετών, και ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως ΑΜΕΑ, παλιννοστούντες και ειδικές πολιτισμικές ομάδες, αποφυλακισμένοι, νεαρά παραβατικά άτομα, πρώην χρήστες ή στη διαδικασία απεξάρτησης, ειδικές κατηγορίες γυναικών που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και λοιπές κατηγορίες ανέργων σε περιοχές ή κλάδους υψηλής ανεργίας. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία καθορίζεται στα 16.000€, αφορά όλη την ελληνική επικράτεια και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως τις 30.04.2007.

Αναφορικά με το δεύτερο επιχορηγούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, «Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες (ΝΕΕ) - ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ έτους 2006» (Δράση 4.1), στόχος είναι η οικονομική ενίσχυση νέων επιστημόνων οι οποίοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, συναφή με την ειδικότητά τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που εντάσσεται στο πρόγραμμα, είναι δώδεκα μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής έγκρισης του ΟΑΕΔ. Αποδέκτες του προγράμματος είναι 4.000 νέοι επιστήμονες απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών όπως ιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί και λοιποί, που παρέχουν υπηρεσίες εντασσόμενες στα ελευθέρια επαγγέλματα, ενώ προβλέπεται ότι το 60 % των θέσεων θα καλυφθεί από γυναίκες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία καθορίζεται στα 12.000€, αφορά όλη την ελληνική επικράτεια και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως τις 31.3.2007.

Επιπλέον, η Γ.Γ. Βιομηχανίας - ΕΟΜMΕΧ είναι ο φορέας του νέου προγράμματος «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας ΡΟΜ (Α΄Κύκλος)» (Δράση 2.8.3/3) και στόχο έχει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των ΡΟΜ, για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση υφισταμένων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στις περιοχές συγκέντρωσης και διαμονής τους. Αποδέκτες, του νέου αυτού προγράμματος είναι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες RΟΜ, που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1989. Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν, για τον εξοπλισμό, τις ειδικές εγκαταστάσεις, τη διαμόρφωση χώρων, την προβολή-προώθηση, κ.α.π., ανέρχεται στο 55% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 165.000€, ενώ το κατώτατο όριο για όλες τις περιπτώσεις είναι τα 15.000€. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τον Α’ κύκλο, είναι έως τις 27.4.2007 και αφορά όλη την ελληνική επικράτεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα