Cheung Kong Infrastructure: 39% η μείωση των κερδών

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 11:51

ΜΕΙΩΣΗ 39% εμφάνισαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της Cheung Kong Infrastructure Holdings Ltd., της εταιρείας κατασκευής οδών και κοινής ωφελείας που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Li Ka-shing, καθώς δεν επανέλαβε τα έκτακτα κέρδη από την πώληση περιουσιακών στοιχείων ενεργείας στην Αυστραλία.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,67 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (470 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,63 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, από 6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 2,66 δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 23,64 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία που εισπράττει το ήμισυ των κερδών της από το μερίδιο που κατέχει στην Hongkong Electric Holdings Ltd., επεκτείνεται στο εξωτερικό για να εξισορροπήσει τη συρρίκνωση της ανάπτυξης στην εσωτερική αγορά διανομής ηλεκτρικής ενεργείας. Το 2005 η Cheung Kong Infrastructure εμφάνισε έκτακτα κέρδη 3,7 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν στα 4,8 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ από 4,75 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Η διοίκηση εισηγήθηκε μέρισμα 75 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, από 70,8 σεντς πριν από ένα έτος.

Οι μετοχές της έκλεισαν σήμερα 1,2% χαμηλότερα, στα 24,95 δο.. Χονγκ Κονγκ η μία στο Χρηματιστήριο της πόλης. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 4,8%, υστερώντας της ανόδου 21% του δείκτη Ηang Seng του Χρηματιστηρίου.

Η Hongkong Electric, που κατά 39% ανήκει στην Cheung Kong Infrastructure, είπε στις 8 Μαρτίου ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν 20% φθάνοντας στα 6,84 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Στη Βρετανία η Cheung Kong Infrastructure έχει στην κυριότητά της την Cambridge Water Plc, που αγόρασε τον Μάϊο του 2004 και μερίδιο 40% στην North of England Gas Distribution Networks Ltd., που απέκτησε τον Ιούνιο του 2005.

Η Cheung Kong Infrastructure αποτελεί σκέλος της Hutchison Whampoa Ltd. Hutchison, η οποία ανήκει στην εταιρεία συμμετοχών του Li, Cheung Kong (Holdings) Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα