Υπογειοποίηση της γραμμής του ΟΣΕ στην Πάτρα

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 12:53

Την υπογειοποίηση της γραμμής του ΟΣΕ στην Πάτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, μετά το πέρας ευρείας σύσκεψης που είχε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας με τοπικούς φορείς.

Όπως είπε ο κ.Λιάπης, αποφασίσθηκε η υπογειοποίηση πέντε χιλιομέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής και όπως έκανε γνωστό, ήδη έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες και το έργο αναμένεται να αρχίσει μέσα στο επόμενο έτος. «Είμαστε σε συνεργασία με το Δήμο, προκειμένου να αξιοποιήσουμε τους χώρους αυτούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς η γραμμή περνά από πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης», δηλώσε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών επισκέφθηκε το Σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ, αλλά και το χώρο όπου θα αρχίσει τον επόμενο μήνα να κατασκευάζεται ο νέος σταθμός αφίξεων και αναχωρήσεων. Ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι «η ανέγερση του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ αναμφίβολα θα διευκολύνει την όχι μόνο τους πολίτες της Πάτρας αλλά και τους επισκέπτες. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό έργο για τις υποδομές και την εικόνα της πόλης» και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι θα αρχίσουν άμεσα τα έργα κατασκευής με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο υπουργός Μεταφορών παραβρέθηκε και σε εκδήλωση των αστικών ΚΤΕΛ Πατρών για την παρουσίαση των οκτώ πρώτων νέων οχημάτων στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου.

Τέλος ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών επιθεώρησε τα σιδηροδρομικά έργα στον Πλάτανο Αχαΐας:

- Τη σήραγγα Πλατάνου για διπλή γραμμή, μήκους 2.292 μ

- Τη γέφυρα του ποταμού Λαδοποτάμου, μήκους 109 μ

- Τη σήραγγα Τράπεζας για διπλή γραμμή , μήκους 2.748 μ

Ο κ. Λιάπης επεσήμανε ότι τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, εντός των χρονοδιαγραμμάτων και θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα