Οργανισμός Λιμένος Πατρών: Εργα 5,150 εκατ. ευρώ το 2007

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 13:27

Επτά έργα και τεχνικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 5,150 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνονται στο κατασκευαστικό πρόγραμμα που προωθεί η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών για το έτος 2007, με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού της Πάτρας, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Χριστοδούλου, και ο διευθύνων σύμβουλος Σωτήρης Μαμμάσης.

Όπως είπαν, εντός του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθούν τα ακόλουθα έργα:

Εργασίες συντήρησης λιμενικών, κτιριακών και χερσαίων εγκαταστάσεων εντός της λιμενικής ζώνης, όπως και εργασίες οδοποιίας εντός της ίδιας ζώνης. Εκβάθυνση των λιμενολεκανών και εργασίες ανάπλασης στην Ιχθυόσκαλα με μετατροπή του παλαιού εστιατορίου σε χώρο αναψυχής και περιπάτου. Επίσης αναμένεται να διαμορφωθεί σε χώρο εστίασης και αναψυχής, ο πρώτος όροφος του νέου Σταθμού Υποδοχής Επιβατών.

Επιπρόσθετα, στα άμεσα σχέδια του Ο.Λ.ΠΑ. είναι η ανάδειξη οικονομοτεχνικού συμβούλου, με αντικείμενο την υποστήριξη των υπηρεσιών του Οργανισμού, για την αξιοποίηση της Μαρίνας Πατρών και του ακινήτου του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής - Πατραϊκής». Όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Ο.Λ.ΠΑ. και από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Ο κ. Μαμμάσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της προκήρυξης που αφορά τα υπολειπόμενα έργα του νέου λιμανιού, και σημείωσε ότι «είναι θετικό το γεγονός πως οι απαιτούμενες πιστώσεις ύψους 50,0 εκατ. ευρώ είναι εξασφαλισμένες».

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα