ΠΑΣΟΚ: Ερωτηματικά για την έκδοση του κρυφού ομολόγου

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 20:13

«Μεγάλα ερωτηματικά προκύπτουν από την έκδοση του κρυφού ομολόγου και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν», δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε ότι «πρώτη φορά, εκτός κι αν υπάρχουν και άλλα τέτοια κρυφά ομόλογα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκδίδει τέτοιο σύνθετο ομόλογο χωρίς να διαθέτει στελέχη με τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία».

Η κα Παπανδρέου έκανε λόγο «για μια εξαρχής στημένη υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί. Προφανώς η έκδοση αυτού του ομολόγου εξυπηρετεί τους στόχους της χρηματιστηριακής "Ακρόπολις" και όσους κρύβονται πίσω της». «Γιατί το ομόλογο αυτό, αφού δεν είναι κρυφό, όπως λένε, δεν εμφανίζεται μέχρι σήμερα στο διεθνές σύστημα χρηματοοικονομικών πληροφοριών, που χρησιμοποιούν όλες οι Τράπεζες;», αναρωτήθηκε η κα Παπανδρέου.

Είπε ακόμα ότι, «σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το ομόλογο αυτό τιμολογείται, στην καλύτερη περίπτωση, γύρω στο 87-88%. Αφού λοιπόν πουλήθηκε στο 100%, δημιούργησε προμήθειες της τάξης 12-13%, δηλαδή 33,6-36,4 εκατομ. ευρώ τουλάχιστον, τα οποία μοιράστηκαν στους ενδιάμεσους, στους εμπλεκόμενους και σε άλλους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα