Nissan: Tις δραστηριότητες στις ΗΠΑ παραχωρεί ο Ghosn

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007 10:22

ΜΕΡΙΚΕΣ από τις αρμοδιότητές του θα αφήσει ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Nissan Motoro Co, Carlos Ghosn, μετά την αποτυχία της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας να εμφανίσει κέρδη εντός των προβλέψεων, για πρώτη φορά σε επτά χρόνια.

Ο Ghosn, που ηγείται της Nissan και της Renault SA, θα παραχωρήσει την αρμοδιότητα των δραστηριοτήτων στην Αμερική στον πρόεδρο Horoto Saikawa, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος των αγορών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Web site της.

Η παραχώρηση του ελέγχου των δραστηριοτήτων στη Βόρειο Αμερική θα δώσει στον Ghosn περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί με το σχέδιο που θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα που θα ασχοληθεί με τη λύση του προβλήματος που λέγεται «κρίση» στη Nissan. O Ghosn, που έγινε CEO της Renault το 2005, προσπαθεί ταυτόχρονα να διπλασιάσει το λειτουργικό περιθώριο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο 6% το 2009.

Η Nissan αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη την τρέχουσα χρήση τον Φεβρουάριο, αποτέλεσμα των χαμηλότερων από ότι αναμενόταν πωλήσεων στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Επίσης η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή σε δύο από τις μονάδες της στην Ιαπωνία από τις 2 Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου, εξ αιτίας της χαμηλότερες εσωτερικής ζήτησης.

Οι εσωτερικές πωλήσεις οχημάτων της Nissan, εξαιρουμένων των μικρών οχημάτων, μειώθηκαν για 17ο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, καθώς οι αγοραστές διαλέγουν οχήματα με μικρότερους κινητήρες. Η Nissan που εξάγει λιγότερα αυτοκίνητα στη Βόρειο Αμερική από τις ανταγωνίστριές της, Toyota Motor Corp. και Honda Motor Co, εξαρτάται περισσότερο από την εσωτερική αγορά.

Οι μετοχές της Nissan υποχώρησαν σήμερα 0,9% φθάνοντας στα 1.285 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία κατέχει το 15% της Renault.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα