Υποχώρηση του γιέν έναντι των 16 νομισμάτων

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 08:23

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το γιέν, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui, θα σηματοδοτήσει ότι δεν υπάρχει βιασύνη για την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων στον κόσμο, καθώς οι επενδυτές άρχισαν πάλι τα carry trades, δηλ. τον δανεισμό του νομίσματος για την αγορά περιουσιακών στοιχείων με υψηλότερες αποδόσεις στο εξωτερικό. Η Bank of Japan, θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 0,5% στο τέλος της διήμερης σύσκεψής της που αρχίζει σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 49 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 117,26 έναντι του δολαρίου στις 2:44 μ.μ. στο Τόκυο, από 116,75 που ήταν αργά στις 16 Μαρτίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 156,02, τα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με αναλυτές, τις ερχόμενες εβδομάδες το γιέν θα υποχωρήσει στα 120 έναντι του δολαρίου.

Τι γιέν υποχώρησε έως τα 93,50 έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας, τα χαμηλότερα από την 1η Μαρτίου. Εναντι του δολαρίου της Ν. Ζηλανδίας, το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 81,95 από 81,37.

Τα επιτόκια των ΗΠΑ και της Βρετανίας βρίσκονται στο 5,25%, ενώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο 3,75%. Στην Αυστραλία βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών και στο 6,25%, ενώ το επίσημο επιτόκιο στη Ν. Ζηλανδία βρίσκεται στο 7,50%.

Το γιέν απώλεσε έως 0,4% της ανόδου του έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η People's Bank of China αύξησε το επιτόκιο δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ ετών και στο 6,39% από 6,12%. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, σημείωσε άνοδο 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα