Bank of Queensland: 1,9 δισ. δολ. για την εξαγορά της Bendigo

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 09:22

ΠΟΣΟΝ 2,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ) προσέφερε η Bank of Queensland Ltd. σε μετρητά και μετοχές για να αγοράσει την ανταγωνίστριά της αυστραλιανή Bendigo Bank Ltd. για να υπερδιπλασιάσει τα καταστήματά της σε μία χώρα που οι δανείστριες πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ.

Η προσφορά, αξιολογεί τις μετοχές της Bendigo στα 17,92 δολ. Αυστραλίας η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Bank of Queensland. H τιμή είναι 36% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Bendigo, την περασμένη Παρασκευή. Οι διευθύνοντες την Bendigo είπαν ότι σκέφτονται την προσφορά.

Η εξαγορά αξιολογεί την Bendigo υψηλότερα από τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριες τράπεζες στην Αυστραλία και θα δημιουργήσει την Πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα στη χώρα από πλευράς καταστημάτων, μειώνοντας το ετήσιο κόστος κατά 70 εκατ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Bank of Queensland, David Liddy. Με περισσότερους από 1,5 εκατ. πελάτες, η συνδυασμένη τράπεζα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί πιο επιθετικά τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, οι οποίες πραγματοποίησαν το τελευταίο εξάμηνο λειτουργικά κέρδη ρεκόρ.

Οι μετοχές της Bendigo σημείωσαν άνοδο 3,84 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 29%, φθάνοντας στα 17,05 δολ. Αυστραλίας η μία κατά τη σημερινή διαπραγμάτευσή τους στο Σύδνεϋ. Πριν το κλείσιμο σε αυτά τα επίπεδα αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 17,50 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Bank of Queensland υποχώρησαν 1 σεντ, φθάνοντας στα 16,59 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η Bank of Queensland προσφέρει 5,50 δολ. Αυστραλίας σε μετρητά και 0,748 των μετοχών της για κάθε μία μετοχή της Bendigo.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα