Postbank: Στα ύψη τα κέρδη το δ' τρίμηνο

Από τον δανεισμό και τη χαμηλότερη φορολογία
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 09:44

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η Deutsche Postbank AG, η μεγαλύτερη καταναλωτική τράπεζα της Γερμανίας από πλευράς πελατών, αποτέλεσμα των υψηλότερων επιτοκίων και των εσόδων από την πώληση μεριδίων σε συνδυασμό με τους χαμηλότερους φόρους.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 271 εκατ. ευρώ (361 εκατ. δολ.) από 133 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στη Βόννη. Κατά μέσον όρο, 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 197 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα κατέβαλε το 5,9% των προ φόρων κερδών της σε φόρους, από 20% πριν από ένα έτος.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Postbank, Wulf von Schimmelmann, προσπαθεί να αυξήσει τον δανεισμό για να βελτιώσει την κερδοφορία της τράπεζας που κατέχει περισσότερες καταθέσεις από δάνεια και το 2005 αγόρασε την εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών BHW Holding με 850 καταστήματα από την μητρική της, Deutsche Post AG. Την εβδομάδα που πέρασε η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο von Schimmelmann θα φύγει από τη θέση του στα τέλη του Ιουνίου και θα τον διαδεχθεί ο Wolfgang Klein, ο οποίος ηγείται τώρα της καταναλωτικής τραπεζικής.

Η τράπεζα επανέλαβε τον στόχο της για αύξηση των προ φόρων αποδόσεων ανά μετοχή, πλέον του 20% το επόμενο έτος. Η τράπεζα αύξησε την προ φόρων απόδοση ανά μετοχή κατά 4%, στο 18,9% το 2006. Η Postbank σχεδιάζει να καταβάλει το ίδιο μέρισμα του 1,25 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με την ίδια.

Οι μετοχές της Postbank υποχώρησαν 5,8% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί σε περίπου 9,9 δισ. ευρώ, έναντι υποχώρησης 5,4% των 72 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Επίσης την εβδομάδα που πέρασε η τράπεζα ανακοίνωσε ότι οικονομικός της διευθυντής, Henning Engmann, που συμμετείχε από πέρυσι στο διοικητικό συμβούλιο, θα αποχωρήσει στα τέλη του μήνα και θα αντικατασταθεί από τον March Hess, επικεφαλής του τμήματος σχέσεων των επενδυτών της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα