Θανάσιμος τραυματισμός ειδικού φορτοεκφορτωτή του λιμένα Χαλκίδας

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 17:50

Ειδικός φορτοεκφορτωτής του λιμένα Χαλκίδας τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης συμπαγών δεμάτων αλουμινίου από το Νο 2 κύτος φορτίου του Φ/Γ «ZIYA KOC», σημαίας Τουρκίας. Το πλοίο βρισκόταν παραβεβλημένο στις εγκαταστάσεις του νοτίου εμπορικού λιμένα Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 54χρονος φορτοεκφορτωτής καταπλακώθηκε εντός του κύτους φορτίου του πλοίου από ντάνα συμπαγών τμημάτων αλουμινίου στην προσπάθεια ελαφράς μετακίνησής της με χρήση λοστού, προκειμένου να περαστούν ιμάντες για ανύψωση και εκφόρτωσή της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν ο 52χρονος χειριστής γερανού ξηράς, ο οποίος πραγματοποιούσε την εκφόρτωση και ο 56χρονος ειδικός φορτοεκφορτωτής λιμένα Χαλκίδας που εκτελούσε καθήκοντα κουμανταδόρου μεταξύ του χειριστή του γερανού ξηράς και των εργαζομένων στο πλοίο φορτοεκφορτωτών λιμένα.

Η σορός του 54χρονου πρόκειται να μεταφερθεί αύριο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα