Γ. Γιαννούσης ΑΒΕΕ : Υποχώρηση πωλήσεων κερδών το εννεάμηνο

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2001 13:48

Στα 2,153 δισ. δρχ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Γ. Γιαννούσης ΑΒΕΕ το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, έναντι 2,571 δισ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 402 εκατ. δρχ. από 688 εκατ. δρχ. αντιστοίχως. Η κάμψη αυτή, τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και τα καθαρά κέρδη, αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δυσμενή διεθνή συγκυρία που διανύει ο ευρύτερος κλάδος του ενδύματος φέτος. Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις, αυτή η περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της και ορατή είναι η ανάκαμψη του κλάδου στο άμεσο μέλλον, κάτι που φαίνεται και από τις αυξήσεις των παραγγελιών της εταιρείας για τη χειμερινή σαιζόν.

Σημαντικός παράγοντας που επέδρασε αρνητικά στα αποτελέσματα το εννεάμηνο της χρήσης ήταν η υιοθέτηση από την εταιρεία, αυστηρών κριτηρίων επιλογής πελατών, με κύριο γνώμονα τη φερεγγυότητα και την ελαχιστοποίηση πιθανών επισφαλειών, λόγω του αρνητικού γενικότερου κλίματος της αγοράς, αντί της με κάθε τρόπο αύξησης του τζίρου.

Οσον αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα των 2,5 δισ. δρχ. που υλοποίησε η Γ. Γιαννούσης κατά την τελευταία τριετία και που είχε ως αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, της δίνει, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς και να αντιμετωπίζει με ευελιξία τις δυσμενείες καταστάσεις. Με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, η εταιρεία προβλέπει ότι τη χρήση του 2001 ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί σε περίπου τρία δισ. δρχ. και τα κέρδη της σε 600 εκατ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα