Από το Μικρολίμανο ο πεζόδρομος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 21:01
UPD:21:13

Δεκτό έκανε, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά το αίτημα του Δήμου Πειραιά να ξεκινήσει ο σχεδιαζόμενος ειδικός πεζόδρομος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από το Μικρολίμανο, από τα «Βοτσαλάκια», ώστε να υπάρξει η ενοποίηση μέχρι την Βάρκιζα, δηλαδή μία διαδρομή περίπου 35 χιλιομέτρων.

Επίσης η υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα του δημάρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα στη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Πειραιά, να υπάρξει συνεργασία στα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης.

«Εχουμε την ωραιότερη παραλία της Μεσογείου. Αλλοι λένε του κόσμου. Και όμως δεν είναι ενοποιημένη αυτή η παραλία. Θεωρώ, ότι είναι το πιο μακρόπνοο και πιο φιλόδοξο σχέδιο της τελευταίας 10ετίας που μπορούμε να κάνουμε.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα που άκουσα την πρόταση του κ. Φασούλα, αυτός ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος να ξεκινήσει από το Μικρολίμανο. Εμείς, βεβαίως, είμαστε σαφώς στη διάθεσή σας να σχεδιάσουμε και να δούμε τις προτάσεις τις οποίες κάνετε, διότι με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την παρουσία, την επιθυμία και τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης... Ηρθε η στιγμή με την ευκαιρία της σημερινής μου επίσκεψης εδώ, να ενεργοποιήσουμε και τη σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο Πειραιά και στην Εταιρεία Τουριστικής Αξιοποίησης πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ ότι ταυτίζεται απόλυτα με τον σχεδιασμό σας που έχετε ήδη προτείνει. Και επίσης, να πω ότι το δικό μας σχέδιο της ενοποίησης της παραλιακής, του ποδηλατοδρόμου και του πεζόδρομου, είναι ένα σχέδιο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, στα πρότυπα καινοτόμα σχέδια ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού... Θεωρώ ότι στον αγώνα και στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη μπορούμε μαζί να βάλουμε ένα ιστορικό τρίποντο», τόνισε η κα Πετραλιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα