Εργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ

Συνεδρίαση της Κυβερνητικής με αντικείμενο τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 13:02
UPD:13:08

Με αντικείμενο τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία υλοποίησης των έργων, καθώς, όπως είπε, ήδη έχουν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά είναι σημαντικής κοινωνικής προτεραιότητας και ανέφερε, μεταξύ άλλων, δυο νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, το ογκολογικό και το παιδιατρικό, έργα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια, όπως η κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών, αλλά και κτίρια νομαρχιών.

«Aδύνατη η κατασκευή των έργων με τον πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων λόγω έλλειψης πόρων»

«Δεν θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε αυτά τα έργα με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, καθώς δεν υπάρχουν οι πόροι, ενώ εκτός από το θέμα της κατασκευής υπάρχει και το θέμα της τεχνογνωσίας αλλά και της συντήρησης», σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, θα έχουμε καλύτερες υποδομές που θα κατασκευάζονται ταχύτερα, ενώ τόνισε ότι εξετάζονται και άλλα έργα όπως η διαχείριση αποβλήτων με βάση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα