Whitbread: Στα ύψη οι μετοχές της

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 13:32

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ημερήσια άνοδο μέσα σε 15 χρόνια, σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της Whitbread Plc, της βρετανικής ιδιοκτήτριας της αλυσίδας πανδοχείων Premier Travel Inn, καθώς εικάζεται ότι η εταιρεία ενδέχεται να δεχθεί προσφορά εξαγοράς ύψους περίπου 4,5 δισ. λιρών Αγγλίας (8,8 δισ. δολ.).

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 10% στο Λονδίνο, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 10 Απριλίου του 1992. Οι μετοχές ήταν 123 πένες υψηλότερα, ποσοστό 7,1%, φθάνοντας στις 1.864 πένες η μία στις 9:56 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 3,7 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η εκπρόσωπος της Whitbread, Miranda Acland, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η εταιρεία απέρριψε την προσφορά εξαγοράς για την αλυσίδα γυμναστηρίων της David Lloyd από τον Simon Halabi, ιδιοκτήτη των γυμναστηρίων Esporta, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Sunday Times αυτόν τον μήνα, χωρίς να αναφέρει πού άντλησε την πληροφορία. Η Whitbread επιθυμεί να δημιουργήσει 3.000 δωμάτια στα ξενοδοχεία της Premier Travel Inn στη Βρετανία την επόμενη χρήση, μετά την προσθήκη 2.500 την τρέχουσα χρήση και να επεκτείνει την αλυσίδα των καταστημάτων καφέ Costa, σε περίπου 2.000 καταστήματα από τα 650 τα επόμενα πέντε χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα