Συγκρατημένη αισιοδοξία

Στήριγμα από τις εξαγορές και την τεχνολογία
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 00:01
UPD:00:15

Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ σε επίπεδο εξαγορών αλλά και ο τεχνολογικός τομέας προσέφεραν στήριγμα στη Wall Street, εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία των επιτοκίων.

Εταιρείες, όπως η Affiliated Computer Services και Palm, που βρέθηκαν στο επίκεντρο υποβολής προσφορών ή φημολογιών περί επικείμενης προσφοράς, είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν σημαντική άνοδο. Η μετοχή της Palm κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο δύο εβδομάδων με κέρδη άνω του 4%.

Ο τομέας τεχνολογίας δέχθηκε στήριγμα από τις προσδοκίες για αύξηση της κερδοφορίας της Oracle στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί περίπου 3%.

Από την άλλη, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι τόσο την απόφαση αυτή καθεαυτή για τα επιτόκια, αφού έχει σχεδόν προεξοφληθεί ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα όσο τη λεκτική της Φέντεραλ Ριζέρβ και τις νύξεις που θα κάνει για την περαιτέρω νομισματική πολιτική της.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο χάρη στη φημολογία περί εξαγορών και συγχωνεύσεων. Οι νέες φήμες για δραστηριότητα εξαγορών στήριξαν τους ευρωπαϊκούς δείκτες, με προεξάρχουσα την πιθανότητα συγχώνευσης μεταξύ της ολλανδικής ABN Amro και της βρετανικής τράπεζας Barclays.

Ο μοναδικός παράγοντας που ενέπνευσε τις αγορές στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν οι συζητήσεις για συγχώνευση γύρω από τους δύο τραπεζικούς κολοσσούς, αναφέρουν αναλυτές. Οι μετοχές της ABN Amro και της Barclays ενισχύθηκαν περίπου 3,5%, ωθώντας το δείκτη FTSEurofirst σε άνοδο 0,8%.

Αλλοι μεγάλοι κερδισμένοι, που συνδέονται όμως με το φάσμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, είναι η βρετανική εταιρεία ψυχαγωγίας Whitbread, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε 11% εν μέσω φημολογιών.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα