Li & Fung: Στα ύψη τα κέρδη από τις εξαγορές που αύξησαν τις πωλήσεις

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 12:12

ΑΥΞΗΣΗ 23% σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Li & Fung Ltd., η οποία πουλά αγαθά στην Wal-Mart Stores Inc. και την Target Corp., μετά την αγορά περισσότερων εταιρειών με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο 1,44 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (183 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου προέκυψαν από την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου από αυτά του συνόλου της χρήσης του 2006, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 25%, φθάνοντας στα 40 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η Li & Fung, που αγοράζει ενδύματα και παιχνίδια στην Ασία για εξαγωγή στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ψάχνει για εξαγορές με στόχο την αύξηση των ετήσιων εσόδων της στα 10 δισ. δολ έως το 2007, από τα περίπου 7,2 δισ. δολ. το 2005, όταν αγόρασε πέντε εταιρείες. Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει εξαγορές περισσότερων μικρών και μεσαίων εταιρειών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 27,15 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία σήμερα, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Η Li & Fung είπε ότι θα καταβάλει τελικό μέρισμα 39 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, από 35,5 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ.

Στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 23%, φθάνοντας στα 2,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Πέρυσι η αγορά των ΗΠΑ αποτέλεσε για την εταιρεία το 72% των πωλήσεών της και η Ευρώπη το 18%.

Πέρυσι η εταιρεία συμφώνησε να αποκτήσει το σκέλος αγορών του μεγαλύτερου πολυκαταστήματος της Γερμανίας, KarstadtQuelle AG, αντί ποσού 594 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, μειώνοντας την εξάρτησή της από τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ. Η εξαγορά σχεδόν θα διπλασιάσει το μέγεθος των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη και θα προσθέσει 1 δισ. δολ. σε πωλήσεις το 2007, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, William Fung, τον Αύγουστο. Επίσης η Li & Fung αγόρασε την Rosetti Handbags & Accessories Ltd. με έδρα τη Ν. Υόρκη, στοχεύοντας να αυξήσει τη γκάμα των προϊόντων της εκτός ενδυμάτων, καθώς και σκέλος της Oxford Industries Inc. με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ, το οποίο παράγει φθηνά γυναικεία ενδύματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα