ΔΑΑ: Αύξηση 11% στις πτήσεις εξωτερικού την καλοκαιρινή περίοδο

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 13:16
UPD:14:58

Αύξηση 11% κατά το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου (25.03.07-27.10.07) παρουσιάζουν οι τακτικές πτήσεις εξωτερικού από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Έτσι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΑΑ, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, 66 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν 1.045 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 82 διεθνείς προορισμούς (88 αεροδρόμια), σε 50 χώρες.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 6% παρουσιάζεται και στις τακτικές πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες θα ανέλθουν σε 903 σε εβδομαδιαία βάση.

Αναλυτικά, οι «νέες αφίξεις» στο αεροδρόμιο:

Στις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προστίθενται 10 νέες εταιρείες:

Carpatair, Continental Airlines, Ilyich-Avia, KrasAir, US Airways, καθώς και οι εταιρείες χαμηλού κόστους Aer Lingus, Air Baltic και KDavia, ενώ επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η Finnair και η Saudi Arabian Airlines.

ενώ, στο δίκτυο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προστίθενται οι εξής εννέα νέοι προορισμοί:

η Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ (US Airways), η Ρίγα στη Λετονία (Air Baltic), το Λβιβ και η Μαριούπολη στην Ουκρανία (εταιρείες Donbassaero και Ilyich-Avia, αντίστοιχα), το Καλίνινγκραντ στη Ρωσία (KDavia), η Τιμισοάρα στη Ρουμανία (Carpatair), η Τζέντα και το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία (Saudi Arabian Airlines) και το Γκέτενμποργκ στη Σουηδία (Sterling),

καθώς και τρία νέα αεροδρόμια: το Newark στη Νέα Υόρκη (Continental Airlines), το Orly στο Παρίσι (easyJet) και το Domodedovo στη Μόσχα (KrasAir).

Επίσης, για την καλοκαιρινή περίοδο 2007, νέους προορισμούς πρόσθεσαν στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεών τους η Aegean Airlines προς Βουκουρέστι και Κάιρο και η Donbassaero προς Οδησσό, καθώς και οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους easyJet προς Παρίσι, Germanwings προς Στουτγάρδη και SkyEurope προς Βιέννη και Πράγα.

Ακόμη, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αύξησαν τις συχνότητές τους προς Αμερική και Καναδά, καθώς και τις συχνότητές τους προς όλες τις βαλκανικές χώρες. Η Aegean Airlines αύξησε τα δρομολόγιά της προς Σόφια και επίσης θα πετά απευθείας στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο (δρομολόγια που πριν ήταν μέσω Θεσσαλονίκης). Επίσης, οι εταιρείες Aegean Airlines, Air France, και Lufthansa πρόσθεσαν από μία καθημερινή τακτική πτήση ανά προορισμό στο πρόγραμμά τους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (Μιλάνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη, αντίστοιχα). Επιπλέον, 15 ακόμη εταιρείες αύξησαν τις συχνότητες των δρομολογίων τους από/προς το ΔΑΑ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και της φετινής καλοκαιρινής περιόδου είναι η ακόμη πιο ενισχυμένη παρουσία των εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με αύξηση του αριθμού πτήσεων κατά 23,1% σε σχέση με πέρυσι. Η συγκεκριμένη αγορά παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυναμική στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά την τελευταία πενταετία, με μέση ετήσια επιβατική αύξηση της τάξεως του 30%. Ξεκινώντας με μία μόνο εταιρεία χαμηλού κόστους στην Αθήνα το 2002, κατά τη φετινή θερινή περίοδο, 15 εταιρείες χαμηλού κόστους θα συνδέουν την Αθήνα με 27 ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ποιοι προορισμοί εξυπηρετούνται με τις περισσότερες πτήσεις από το ΔΑΑ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2007

Για τη θερινή περίοδο 2007, οι διεθνείς προορισμοί που εξυπηρετούνται με τις περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", είναι η Λάρνακα με 89 και το Παρίσι με 70 προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα. Ακολουθούν το Λονδίνο, η Ρώμη, η Φρανκφούρτη και το Μόναχο, με 67, 64, 49, και 46 πτήσεις την εβδομάδα, αντίστοιχα.

Οι προορισμοί εσωτερικού προς τους οποίους θα εκτελούνται οι περισσότερες εβδομαδιαίες τακτικές πτήσεις, είναι η Θεσσαλονίκη με 143 και το Ηράκλειο με 91, ενώ ακολουθούν η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος με 70, 65 και 60 πτήσεις, αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα