Morgan Stanley: 70% η αύξηση των κερδών το α' τρίμηνο

Πάνω από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 13:52

ΑΥΞΗΣΗ 70%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Morgan Stanley, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, αποτέλεσμα των κερδών από τη διαπραγμάτευση μετοχών και της σημαντική αύξησης των αμοιβών από την επενδυτική τραπεζική.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,67 δισ. δολ. ή 2,51 δολ. ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, από 1,57 δισ. δολ. ή 1,48 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Κατά μέσον όρο 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,87 δολ. ανά μετοχή.

Ο πρόεδρος και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, John Mack, οδήγησε πέρυσι την εταιρεία σε κέρδη ρεκόρ και μέσα στο 2007 η Morgan Stanley κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των συμβούλων για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κόσμο. Το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της υπερέβησαν τα αντίστοιχα της Goldman Sachs Group Inc., της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας στον κόσμο και τα αντίστοιχα που εμφάνισε η Lehman Brothers Holdings Inc. και η Bear Stearns Cos.

Τα έσοδα της Morgan Stanley αυξήθηκαν 295, φθάνοντας στα 11 δισ. δολ. το τρίμηνο.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 6,5% φέτος, καθώς ανησυχία επικρατεί στον κλάδο των δανείων κατόπιν υποθήκης, που ενδέχεται να περιορίσουν τα κέρδη από την πώληση ομολόγων. Χθες οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1,09 δολ., φθάνοντας στα 76,11 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα