ΣΕΒ: «Οπου υπάρχουν διαχειριστικές ευθύνες, υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες»

Κατάθεση της διευθύντριας προμηθειών του ΤΕΑΔΥ και του προέδρου της ΑΔΕΔΥ στον εισαγγελέα
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 14:54
UPD:14:58

«Οπου υπάρχουν διαχειριστικές ευθύνες, υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, τουλάχιστον για αντιμετώπιση των προβλημάτων και για άμεση δράση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση του ομολόγου του Επικουρικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ).

«Ο ΣΕΒ σε ανύποπτο χρόνο», σημείωσε ο κ. Δασκαλόπουλος, «έχει θέσει το θέμα της διαχείρισης των διαθεσίμων των Ταμείων και γενικά όλων των κονδυλίων της κοινωνικής πρόνοιας όχι μόνο σαν βασική υποχρέωση απέναντι στον πολίτη, αλλά και σαν προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Σήμερα αποδεικνύεται ότι μερικές φορές αυτές οι εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων γίνονται λεία σε αμφιλεγόμενες συναλλαγές».

«Το πρόβλημα αυτό υπονομεύει το διάλογο για το ασφαλιστικό και αφήνει την Πολιτεία έκθετη απέναντι σε εκείνους που βάζουν τα χρήματα και σε εκείνους που περιμένουν να τα πάρουν σαν σύνταξη και σαν περίθαλψη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Για το θέμα του ΤΕΑΔΥ κατέθεσε σήμερα στον αντεισαγγελέα Εφετών, Αντώνη Λιόγα, που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», η διευθύντρια προμηθειών του Ταμείου.

Νωρίτερα στον εισαγγελικό λειτουργό ολοκλήρωσε την κατάθεσή του -είχε ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα- ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρος. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπασπύρος επέρριψε την ευθύνη για την υπόθεση του ομολόγου στον πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ.

Αύριο το πρωί, η ΑΔΕΔΥ θα υποβάλει στα δικαστήρια την πρώην Σχολής Ευελπίδων μηνυτήριες αναφορές για την υπόθεση του ΤΕΑΔΥ που στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, αλλά και κατά των Επιθεωρητών του υπουργείου Απασχόλησης για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.

O πρόεδρος του ΣΕΒ για την υπόθεση του καρτέλ στο γάλα

Οσον αφορά εξάλλου τη συνεδρίαση, αύριο, της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση του γάλακτος, ο κ.Δασκαλόπουλος είπε ότι ο ΣΕΒ αποδέχεται πλήρως τις αρχές του δικαίου του ανταγωνισμού και το πνεύμα του νόμου για διασφάλιση ίσων ευκαιριών μεταξύ των επιχειρήσεων, προστασία του καταναλωτή και ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα