Λιάπης: Kέρδη 14 εκ. ευρώ το 2006 για τα ΕΛΤΑ - ΠΑΣΟΚ: Πλαστά στοιχεία

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 21:28

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι σήμερα μια κερδοφόρα, αποτελεσματική και υγιής, δημόσια επιχείρηση... Η συνεργασία, μετοχική και εμπορική, που πρόσφατα υλοποιήσαμε με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είναι στρατηγικής σημασίας. Στηρίζει το δημόσιο ταχυδρομικό δίκτυο και ενισχύει τα αποτελέσματα του ΕΛΤΑ. Είναι ενδεικτικό ότι τα κέρδη για το 2006 διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ, παρά το υψηλό κόστος αναδιοργάνωσης της επιχείρησης και εξυπηρέτησης της Καθολικής Υπηρεσίας», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών κατά τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/21/1315524.htm .

Ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, έκανε λόγο για πλαστά στοιχεία.

«Τα ΕΛΤΑ το πρώτο ενδεκάμηνο του 2006 εμφάνισαν ζημίες ύψους 6 εκατ. ευρώ, όπως προέκυπτε από επίσημα έγγραφα των οικονομικών υπηρεσιών τους. Ο κ. Λιάπης "κατάφερε" να μετατρέψει τη ζημία των 6 εκατ. ευρώ σε δήθεν κέρδη 14 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Δηλαδή, κατά τον κ. Λιάπη, τα ΕΛΤΑ για τον μήνα Δεκέμβριο 2006 είχαν κερδοφορία ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ τους προηγούμενους 11 μήνες είχαν ζημιές 6 εκατ. ευρώ!!! Καλείται ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών να δώσει στη δημοσιότητα τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία των ΕΛΤΑ για το 2006, για να αποδειχθεί το μέγεθος της ανακρίβειας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα