ΡΑΛΙ σημείωσαν οι μετοχικές τιμές στη Wall Street μετά την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, απόφαση που είχε προεξοφληθεί από την αγορά, κυρίως χάρη στην εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ότι η οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ύφεσης.
Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq κατέγραψαν άνοδο μεγαλύτερη του 1%, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ υποβάθμισε τον αντίκτυπο από την κρίση στην αγορά ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου, πράγμα που εξέπληξε αρκετούς επενδυτές οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί για το αντίθετο.
Η Fed εξακολουθεί να ανησυχεί για τον πληθωρισμό, όμως δεν έκανε αυτή τη φορά αναφορά σε περαιτέρω «σταθεροποίηση» νομισματικής πολιτικής, η οποία υπήρχε στο προηγούμενο ανακοινωθέν. Σύμφωνα με αναλυτές, οι αγορές προφανώς απογοητεύθηκαν που δεν υπήρξε ένδειξη για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στο άμεσο μέλλον. Το γεγονός ωστόσο ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και η Fed δεν ανησυχεί για ύφεση καθησύχασε την αγορά μετοχών.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές εκτινάχθηκαν σε υψηλά τριών εβδομάδων, καθώς η φημολογία περί εξαγορών και τα ενθαρρυντικά εταιρικά κέρδη αντιστάθμισαν τις ανησυχίες ότι η Fed δεν βιάζεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η Barclays ήταν μεταξύ των κορυφαίων «νικητών», καθώς η βρετανική τράπεζα φαίνεται να κινείται πιο γρήγορα προς μια εξαγορά ύψους 80 δισ. δολαρίων της ABN Amro.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,3%, κλείνοντας ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση και σηματοδοτώντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 27 Φεβρουαρίου. Από τους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,6%, στηριζόμενος από το μεταλλευτικό τομέα, ο DAX της Φραγκφούρτης ανέβηκε 0,2%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού σημείωσε άνοδο 0,02%, υπό το βάρος των μετοχών της Carrefour. Η ιαπωνική αγορά παρέμεινε χθες κλειστή λόγω αργίας.