Hutchison Whampoa: Υψηλότερα κέρδη από τη μείωση των ζημιών στο 3G

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 09:27

ΑΥΞΗΣΗ 40% σημείωσαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της Hutchison Whampoa Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας του δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ, Li Ka-shing, καθώς η εταιρεία περιόρισε τις ζημίες από την παροχή υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 20,03 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (2,6 δισ. δολ.) ή 4,70 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή από 14,3 δισ. δολ. ή 3,36 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην πόλη. Δώδεκα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν κατά μέσον όρο σε 19,3 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Το 3 Group της Hutchison περιόρισε τις ζημίες κατά 45% με τη μείωση των εκπτώσεων για νέους πελάτες για την παροχή υπηρεσιών τρίτης γενιάς. Τα κέρδη από τα λιμάνια, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία αυξήθηκαν βοηθώντας το σκέλος ασύρματης τηλεφωνίας, που έχανε πλέον των 13 δισ. δολ. ΗΠΑ από τις αρχές της δραστηριότητάς του το 2003.

Η 3 Group έχασε 19,99 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, προ φόρων και τόκων περίπου το ήμισυ των ζημιών 36,3 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ του προηγούμενου έτους.

Η αύξηση του ανταγωνισμού από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Vodafone και της Telecom Italia SpA, ανάγκασαν τον Li να καθυστερήσει τον στόχο μείωσης των ζημιών στο σκέλος 3G πέρυσι. Ο Li περίμενε το σκέλος να βρεθεί στο break even το 2007.

Η Hutchison, που κατά 49,9% ανήκει στην Cheung Kong Holdings Ltd., του Li, θα καταβάλει τελικό μέρισμα 1,22 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, αμετάβλητο από το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 267,7 δισ. δολ. από 241,9 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Οι μετοχές της εταιρείας υστέρησαν του δείκτη Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, εξ αιτίας των ανησυχιών για τις ζημίες της 3G. Οι μετοχές, υποχώρησαν 0,2%, φθάνοντας στα 75,30 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 2:52 μ.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα