UniCredit: Στα ύψη τα κέρδη μετά την εξαγορά της HVB

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 09:50

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ αύξηση σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, UniCredit SpA, αποτέλεσμα της εξαγοράς της γερμανικής HVB Group.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 893 εκατ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.) από 287 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Μιλάνο. Κατά μέσον όρο, έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 856 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά 21 δισ. δολ. της HVB με έδρα το Μόναχο από την UniCredit, έδωσε στην ιταλική δανείστρια περισσότερους από 28 εκατ. πελάτες σε 19 ευρωπαϊκές χώρες. Η τράπεζα, που σχεδιάζει να αυξήσει τα καθαρά της κέρδη 27% ετησίως, έχει πει ότι μπορεί να σκεφθεί και άλλες εξαγορές στην Ιταλία, μετά την ανάμειξη τοπικών ανταγωνιστριών σε συγχωνεύσεις ρεκόρ πέρυσι, ύψους 85 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της UniCredit σημείωσαν άνοδο 10% το τελευταίο δωδεκάμηνο, φθάνοντας στα 6,81 ευρώ η μία, διπλάσια της ανόδου των 72 μετοχώ των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index. Η δανείστρια έχει χρηματιστηριακή αξία 71 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 3,43 δισ. ευρώ το τρίμηνο και οι καθαρές προμήθειες αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 2,16 δισ. ευρώ. Η τράπεζα θα προτείνει μέρισμα 24 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα