Nikko: Απερρίφθη από την Harris η προσφορά της Citigroup

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 10:45

ΑΠΕΡΡΙΨΕ τη βελτιωμένη προσφορά ύψους 13,4 δισ. δολ. της Citigroup Inc. ως πολύ χαμηλή για την εξαγορά της Nikko Cordial Corp., ο μεγαλύτερος μέτοχος της τελευταίας, Harris Associates LP.

Η Harris, που έχει στην κυριότητά της περίπου το 7,5% της Nikko δεν έχει σχέδια στην παρούσα φάση να αποδεχθεί την προσφορά της Citigroup στα 1.700 γιέν (14,47 δολ.) ανά μετοχή, δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων David Herro, σε συνέντευξη που παραχώρησε από τηλεφώνου. Οι μετοχές της Nikko αξίζουν τουλάχιστον 2.000 γιέν η μία, ανέφερε ο ίδιος.

Η αντίδραση από την Harris ενδέχεται να περιπλέξει το σχέδιο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Citigroup, Charles Prince, να πουλήσει υπηρεσίες, όπως διαχείριση κεφαλαίων πλουσίων στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου. Αυτόν τον μήνα το Χρηματιστήριο του Τόκυο αποφάσισε να μην διαγράψει τη Nikko από τις λίστες του μετά το οικονομικό σκάνδαλο, αναγκάζοντας την αμερικανική τράπεζα να ανταποκριθεί στο αίτημα των επενδυτών για μεγαλύτερη προσφορά, αυξάνοντάς την κατά 26%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα