Περιόρισε τις απώλειες στο Λονδίνο το νικέλιο

Καθώς έντονη παραμένει η ζήτηση του μετάλλου
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 13:36

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ τις απώλειες τριών ημερών το νικέλιο στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματα του μετάλλου δεν έχουν αυξηθεί τόσο για να επηρεάσουν τα πιθανά προβλήματα στις προμήθειες. Ανοδικά κινήθηκε ο χαλκός μετά την αύξηση των εισαγωγών στην Κίνα.

Τα αποθέματα του νικελίου που ελέγχονται από το London Metal Exchange (LME), αυξήθηκαν 12 μετρικούς τόνους φθάνοντας τους 4.314 τόνους, σύμφωνα με τη σημερινή ημερήσια ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου. Αυτά είναι λιγότερα από την παγκόσμια κατανάλωση λιγότερο των δύο ημερών. Η ζήτηση υπερέβη τις προμήθειες κατά 7.000 τόνους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του World Bureau of Metal Statistics.

Πέρυσι οι τιμές του μετάλλου υπερδιπλασιάστηκαν καθώς τα ορυχεία δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την παραγωγή στα ίδια επίπεδα με τη ζήτηση από την Κίνα. Η LionOre Mining International Ltd., η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής νικελίου της Αυστραλίας, ενδέχεται να καθυστέρησε την εξαγωγή φορτίου νικελίου, εξ αιτίας έρευνας των αρχών αναφορικά με την μόλυνση των μετάλλων στο λιμάνι Esparance.

Το νικέλιο για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσα άνοδο 1.045 δολ., ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 44.900 δολ. ο μετρικός τόνος στις 10:07 π.μ., ώρα Λονδίνου. Το μέταλλο που χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα υποχώρησε τις τρεις προηγούμενες ημέρες κατά 8,1%. Στις 16 Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 48.500 δολ. ο τόνος.

Το φορτίο των 16.500 εμπλουτισμένου νικελίου, την πρώτη ύλη που επεξεργάζονται τα χυτήρια, έχει προγραμματιστεί να φύγει την επόμενη εβδομάδα για τη Φινλανδία. Η αποστολή θα αναβληθεί εάν υπάρχει κίνδυνος έκλυσης σκόνης, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείο Περιβάλλοντος Δυτικής Αυστραλίας, Robert Atkins.

Τα αποθέματα χαλκού που ελέγχονται από το London Metal Exchange (LME), υποχώρησαν 0,8%, φθάνοντας στους 187.775 τόνους. Αυτά σημειώνουν πτώση εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και είναι στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους καθώς βελτιώνεται η ζήτηση. Η Κίνα υπερδιπλασίασε τις εισαγωγές χαλκού τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στους 152.651 τόνους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τελωνείων της χώρας.

Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 136 δολ., ποσοστό 2,1%, φθάνοντας τα 6.745 δολ. ο τόνος.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 23 δολ., φθάνοντας στα 2.773 δολ. ο τόνος, ο μόλυβδος κέρδισε 9 δολ., φθάνοντας τα 1.926 δολ. και ο κασσίτερος κέρδισε 200 δολ., φθάνοντας στα 14.075 δολ. ο τόνος. Ανοδο 55 δολ., σημείωσε ο ψευδάργυρος, φθάνοντας στα 3.175 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα