Ενισχύεται το ευρώ μετά τη σημαντική αύξηση του ΔΤΚ στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2001 16:51

Ανοδο σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ και τα οποία καταδεικνύουν, ότι η αμερικανική οικονομία δέχεται έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 0,6%, έναντι 0,2% τον Δεκέμβριο του 2000. Η αύξηση αυτή, η οποία οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο του ενεργειακού κόστους, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2000 και είναι κατά πολύ υψηλότερη από τις εκτιμήσεις αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 0,3% το συγκεκριμένο μήνα.

Η άνοδος του πληθωρισμού αποτελεί πλήγμα για την προοπτική του αμερικανικού νομίσματος, καθώς «αποτελεί φραγμό για την επιθετική μείωση των επιτοκίων από τη Fed στην προσεχή της συνεδρίαση στις 20 Μαρτίου», εκτιμά ο Sean Callow, αναλυτής της Ideaglobal.com, στο Bloomberg.

Στις 16:30' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 91,66 σεντς. Η υψηλότερη τιμή στην οποία έφθασε σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ήταν τα 91,73 σεντς και η χαμηλότερη τα 90,63 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα