Η Fed επιτάχυνε το ράλι

Νευρικότητα στη Wall Street
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 00:01

TO MEΓΑΛΥΤΕΡΟ σε διάρκεια ράλι το τρέχον έτος κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας για τέταρτη συνεχή ημέρα, μετά την απομάκρυνση της προοπτικής από τη Φέντεραλ Ριζέρβ για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, ενώ νευρικότητα επικράτησε στη Wall Street με συνεχείς εναλλαγές προσήμων. Ο Nasdaq ανέκοψε το τριήμερο ανόδου μετά τις απογοητευτικές προβλέψεις για την προοπτική των εταιρικών κερδοφοριών στον τομέα τεχνολογίας.

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών καθοδηγήθηκαν από τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα εν μέσω φημών για σταθεροποίηση στη βιομηχανία, ενώ η πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ ενθαρρύνει αγορές.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 1,5%, στις 1.515,6 μονάδες, οδηγώντας τα κέρδη του τελευταίου τετραήμερου στο 4%. Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,98%, στις 6.318,00 μονάδες, ο CAC 40 κατά 1,75%, στις 5.598,37 μονάδες, και ο DAX κατά 2,16%, στις 6.856,96 μονάδες.

Τόσο η DaimlerChrysler, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, όσο και η γερμανική Siemens οδήγησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 στην έκτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου.

«Είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία δείχνει να ανακάμπτει», σχολιάζει ο Φαμπρίκ Τεβενό, επικεφαλής της SocieteGenerale στο Παρίσι. «Μεγαλύτερο στήριγμα για τις αγορές είναι οι επικείμενες εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών. Τα νέα από τη Fed είναι συμπληρωματική βοήθεια».

Σε επίπεδα-ρεκόρ κινήθηκε η μετοχή της Next μετά και τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Οι ασφαλιστικές AXA και Allianz ηγήθηκαν της ανόδου των εταιρειών του κλάδου τους, καθώς η Merrill Lynch συνέστησε στους επενδυτές να αυξήσουν τις θέσεις τους σε αυτό τον τομέα.

Η DaimlerChrysler, η οποία πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, ενισχύθηκε κατά 2,4%. Η Eiffage, η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευαστική στη Γαλλία, ενισχύθηκε κατά 14% λόγω της φημολογίας ότι η ισπανική Sacyr Vallehermoso θα της κάνει πρόταση εξαγοράς.

Στο υψηλότερο τριών εβδομάδων εκτινάχθηκε ο Nikkei με κέρδη 1,49%, στις 17.419,20 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα