Axa: 1,15 δισ. ευρώ για μερίδιο στην Montepaschi Vita

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 09:16

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση του 50% της Gruppo Montepaschi Vita προς 1,15 δισ. ευρώ (1,5 δισ. δολ.) έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, Axa SA, με στόχο την απόκτηση περισσότερων πελατών στην Ιταλία.

Οι εταιρείες θα δημιουργήσουν μία μακροπρόθεσμα στρατηγική συμμαχία στις ασφάλειες ζωής και άλλες, καθώς επίσης και στις συνταξιοδοτήσεις, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Axa με έδρα το Παρίσι και της ιταλικής δανείστριας Monte dei Paschi di Siena SpA. H Axa είπε ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία από εσωτερικές πηγές.

Η Axa θα αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερους από 1,8 εκατ. πελάτες στην Ιταλία μέσω της εξαγοράς μεριδίου στην Montepaschi Vita, που εδρεύει στη Ρώμη. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Henri de Castries, που πέρυσι αγόρασε την Winterthur της Credit Suisse Group προς 7,9 δισ. ευρώ, είπε τον Φεβρουάριο ότι η Axa παραμένει σε επιφυλακή για περαιτέρω εξαγορές.

Η Montepaschi Vita διανέμει ασφαλιστικά προϊόντα ζωής και ζημιών μέσω 1.800 καταστημάτων σε ολόκληρη την Ιταλία, όπως αναφέρεται στο Web site της. Επίσης έχει θυγατρική εταιρεία στην Ιρλανδία.

Η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία έχει ήδη 1,69 εκατ. πελάτες στην Ιταλία και το 30% των ασφαλίστρων της προέρχονται από τη Λομβαρδία, την πλούσια βόρεια περιοχή της Ιταλίας που περιλαμβάνει και το Μιλάνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις ασφαλειών ζωής της Axa πέρυσι στην Ιταλία ήταν 742 εκατ. ευρώ, ενώ οι ασφάλειες ζημιών και ακίνητης περιουσίας ανήλθαν σε 1,26 δισ. ευρώ.

Η Axa θα έχει τη διοίκηση και τον έλεγχο του venture, αρχικά για 10 χρόνια, που αυτόματα θα ανανεωθεί και 10 ακόμη χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εμπορική συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρίτου τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα