Το πρώτο λιμάνι στον Αραβικό Κόλπο που εντάχθηκε στο δίκτυο του Green Award

Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 15:22
EPA/STR

Το λιμάνι Ras Laffan της Qatar Petroleum, που βρίσκεται στη βιομηχανική πόλη Ras Laffan, έγινε το πρώτο λιμάνι στον Αραβικό Κόλπο που εντάχθηκε στο δίκτυο του Green Award ως πάροχος κινήτρων για πιστοποιημένα LNG carriers. Η Qatar Petroleum και το Green Award Foundation συνεργάστηκαν πολύ στενά για να υλοποιήσουν το στόχο τους που αφορά την επιβράβευση και την αναγνώριση των  προσπαθειών για επενδύσεις σε LNG carriers που υιοθετούν τα πιο πρόσφατα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Το Green Award είναι μια πλατφόρμα που αναγνωρίζει την ασφάλεια, την ποιότητα και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις στη ναυτιλία διευκολύνοντας ένα διεθνές δίκτυο άνω των 150 παρόχων κινήτρων που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στους κατόχους των πιστοποιητικών του Foundation. Οι αποδέκτες του Green Award αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους να βελτιώνουν συνεχώς τις επιδόσεις τους σε θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος για ναυτιλία πάνω και πέρα από τα διεθνή πρότυπα.

Ως η κορυφαία τοποθεσία της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, το λιμάνι Ras Laffan διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή LNG στις διεθνείς αγορές, αφού δέχεται περισσότερα από 1.000 calls, από LNG carriers ετησίως.

Ο υπουργός Ενεργειακών Υποθέσεων, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum,  . Saad Sherida Al-Kaabi συνεχάρη το λιμάνι Ras Laffan για τον χαρακτηρισμό του ως παροχέα κινήτρων Green Award, μια κίνηση την οποία χαρακτήρισε «άλλο ένα ορόσημο στην Qatar Petroleum μακροχρόνια δέσμευση για περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές στις δραστηριότητές της ».

Το λιμάνι Ras Laffan πιστεύει ότι μέσω αυτού του πλαισίου, τα πιστοποιημένα LNG carriers, θα προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των δραστηριοτήτων τους. Οι πιστοποιημένοι φορείς εκμετάλλευσης δεξαμενόπλοιων LNG στο πλαίσιο του προγράμματος Green Award θα έχουν τώρα έκπτωση, καθιστώντας το λιμάνι Ras Laffan το πρώτο στην περιοχή που το έκανε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα