Nike: 7,7% υψηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο

Από τις πωλήσεις νέων προϊόντων
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007 12:53

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 7,7% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικών υποδημάτων στον κόσμο, Nike Inc., αποτέλεσμα των νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και των συμβατών με τα iPod υποδημάτων.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 350,8 εκατ. δολ. ή 1,37 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Nike. Τα περιθώρια κέρδους ενδέχεται να υποχωρήσουν το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία κάνει εκπτώσεις για πουλήσει παλαιά αποθέματα και να ετοιμάσει τον χώρο για νέα υποδήματα και ενδύματα, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή Donald Blair.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 2%, τη χαμηλότερη άνοδο τουλάχιστον επτά τρίμηνα, καθώς οι επιδόσεις των εμπορικών κέντρων δεν ήταν μεγάλες. Η Nike σχεδιάζει να ανοίξει 100 καταστήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όπου θα προβάλλει προϊόντα όπως τα υποδήματα για τρέξιμο που είναι συμβατά με το iPod της Apple Inc. μετά την κριτική που άσκησαν τα στελέχη της για την απουσία διαφοροποίησης στους λιανοπωλητές.

Οι μετοχές της Nike, υποχώρησαν 3,35 δολ., ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στα 105,25 δολ. χθες η μία, μετά το κλείσιμο των Χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ. Νωρίτερα, έκλεισαν στα 108,60 δολ., 25 σεντς χαμηλότερα στο New York Stock Exchange (NYSE).

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8,7%, φθάνοντας στα 3,93 δισ. δολ. σύμφωνα με τη Nike και εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Εντεκα οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι κατά μέσον όρο τα κέρδη της θα είναι 1,33 δολ. ανά μετοχή.

Οι παραγγελίες για μελλοντικές παραδόσεις υποδημάτων και ενδυμάτων από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο, αυξήθηκαν 9%, περισσότερο των προβλέψεων των αναλυτών, μετά τη μεγάλη ζήτηση στις ΗΠΑ και την Ασία.

Στις ΗΠΑ οι παραγγελίες αυξήθηκαν 8% και στην Ευρώπη κατά 9%. Από την Ασία αυτές αυξήθηκαν 14%. Οι παραγγελίες από την Αμερική, σημείωσαν αύξηση 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα