Στο μικροσκόπιο όλες οι χρηματιστηριακές, που αγόρασαν ομόλογα για Ταμεία

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2007 19:02
UPD:19:22

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επεκτείνει τον έλεγχο σε όλες τις χρηματιστηριακές εταιρείες, οι οποίες φέρονται ότι αγόρασαν ομόλογα για ασφαλιστικά Ταμεία, με σκοπό τη διαπίστωση ενδεχομένων παραβάσεων της νομοθεσίας για την κεφαλαιαγορά.

Ο ΣΜΕΧΑ «συμφωνεί πλήρως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ερευνήσει και άλλες τυχόν παλαιότερες περιπτώσεις, δεδομένου ότι ο Σύνδεσμος υποστηρίζει την πλήρη διαφάνεια.

Η συνέχιση του θορύβου κατά των χρηματιστηριακών εταιρειών, με αφορμή την περίπτωση της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ -η οποία παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Συνδέσμου-, που πραγματοποιούν ένα ελάχιστο μέρος των συναλλαγών των Ταμείων, είναι περίεργη και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και όλες τις Αρμόδιες Αρχές από πιθανές εξίσου ή σοβαρότερες περιπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται διάφοροι μεσολαβητές, ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξένα Funds και διοικήσεις ταμείων».

Στο μεταξύ εξώδικη δήλωση προς το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) κοινοποίησε η «Ακρόπολις» υποστηρίζοντας ότι με την αγορά των ομολόγων αυτών έχει καταγράψει ήδη λογιστικά κέρδη ποσού 2,8 εκατ. ευρώ, κέρδη που θα καταστούν πραγματικά εφόσον πωληθούν τα εν λόγω ομόλογα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα