Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την έκθεση για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ που υποχώρησαν απροσδόκητα, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο συρρικνώνεται. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν τις απώλειες των εξαγωγικών εταιρειών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 145,75 μονάδες στις 10:48 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. οδήγησαν υψηλότερα την άνοδο των μετοχών του κλάδου της ενεργείας μετά τη διαπραγμάτευση του αργού πετρελαίου κοντά στα υψηλότερα επίπεδα φέτος. Ο κλάδος ήταν ο μόνος που σημείωνε κέρδη μεταξύ των 10 που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1%, ενώ το Topix απώλεσε 0,3%. Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στην Αυστραλία και τη Μαλαισία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι λοιπές.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν 3,95, σε ετήσιο ρυθμό 848.000 κατοικιών τον Φεβρουάριο. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό 985.000 κατοικιών, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News. Και οι 16 κατασκευαστικές εταιρείες στους δείκτες του Standard & Poor's, υποχώρησαν. Οι χιονοθύελλες στα δυτικο-κεντρικά και βορειο-ανατολικά των ΗΠΑ, ενδέχεται να ανέστειλαν τις πωλήσεις κατοικιών και τις κατασκευές τους, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1%, φθάνοντας στα 62,91 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, καθώς φαίνεται ότι οι προμήθειες βενζίνης υποχώρησαν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα. Το πετρέλαιο, λίγη ώρα πριν και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διαπραγματεύθηκε στα 62,73 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα