Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 07:46

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ανάσα» 100 εκατ. στη ΔΕΗ με αύξηση των τιμολογίων. Ακριβότερο κατά 4% το βιομηχανικό ρεύμα και κατά 15% οι νέες οικιακές συνδέσεις.»

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Εκπίπτουν άλλες 25 δαπάνες. Οι νέες εκπτώσεις αποτελούν τον οδηγό για τους φορολογικούς ελέγχους. Ευνοούνται επιχειρήσεις -επαγγελματίες.»

* ΚΕΡΔΟΣ: «Τι βρίσκουν οι εισαγγελείς. Διερευνάται το ενδεχόμενο τέλεσης τεσσάρων κακουργηματικών πράξεων στα Ταμεία.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Νέα λίστα δαπανών που εκπίπτουν από τα κέρδη. Υποχρεωτική η εφαρμογή της από τις φορολογικές αρχές.»

Ταμεία

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης καλούσε στο γραφείο του τους κκ Γ. Ζορμπά και Αλ. Πιλάβιο για να ενημερωθεί γύρω από τις έρευνες σχετικά με τις επενδύσεις των Ταμείων, η γενική διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ κυρία Παναγιώτα Καραδήμα κατέθετε στον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση για το «κρυφό ομόλογο» ήλθε στο Ταμείο έτοιμη!»

ΔΕΗ

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «σανίδα σωτηρίας», αξίας 80-100 εκατ. ευρώ ετησίως, παρέχει η κυβέρνηση στη ΔΕΗ, με αυξήσεις 4% στο βιομηχανικό τιμολόγιο, 5% στο νυχτερινό τιμολόγιο οικιακής κατανάλωσης, 15% στο πάγιο κόστος νέων συνδέσεων, καθώς και την επιβολή χρηματικών ποινών στις επιχειρήσεις που δεν εγκαθιστούν συστήματα μείωσης των απωλειών. Υπολογίζεται ότι το επιπλέον κόστος για τις επιχειρήσεις που δεν θα προσαρμοστούν θα είναι της τάξης του 3% επί του συνολικού κόστους του ρεύματος.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα